Siirry sisältöön
Aya

Etenkin tän vuoden aikana mun kaverista on tullu tosi uskovainen. Se ei enää hyväksy esim. harry potteria, homoseksuaalisuutta, horoskooppeja, vampyyrikirjoja, kauhuleffoja, seksiä ennen avioliittoa… Eihän siinä mitään, mutta kun ite tykkään yaoista ja oon bi-seksuaali ja lisäksi kiinnostunu aika monista noista edellämainituista asioista, nii ristiriitoja tulee väkisinki. Sitten se alkaa vielä valittaa, jos puhumme kaveriporukassa noista aiheista. Hän myös yrittää kieltää mua julkaisemasta homoaiheisia fanficcejä sivustolla jolla me molemmat käydään, kun se kuulemma pahoittaa niistä mielensä (Muttei silti voi olla lukematta niitä)

Kyllä mäkin uskon Jumalaan, ja haluun kunnioittaa mun kaverin uskoa. Musta vaan noi sen jotkut säännöt, käsitykset ja fundamentalistiset tulkinnat on nii naurettavia. Lisäksi vähän ahistaa, ku en voi puhuu mun parhaan kaverin kanssa mulle tärkeistä asioista, kuten seksuaalisuudesta.

Mitä voin tehä jotta elämä ois helpompaa? :o

Sartsu – Verkk@ri

Moikka,

Teijän täytyy yhdessä päättää, miten jatkatte. Voi olla ystäviä vaikka olisi ihan erilaiset meilipiteet asioista jne, mutta toinen täytyy hyväksyä silloin omine mieliptieineen. Teillä kyllä tosin kuulostaa olevan aika paljon ristiriitaisia mielipiteitä isoista asioista… Voi olla että joskus ihmiset vain kasvavat erilleen. Tietenkin jos vain mahdollista, niin pysykää ystävinä, mutta kerro ystävällesi rohkeasti mitä ajattelet. Älä unhoda mainita, että pidät häntä muakvana ja hienona ihmisenä, ja et ainakaan halua riitoihin hänen kanssaan.

Tsemppiä!
-Sartsu

Nimetön

Mä en nyt sano, että sun kaveris toimis kovinkaan järkevästi, kun se yrittää kieltää sua tekemästä mitä sä haluat. Mutta säkin omista sanoistas päätellen kuitenkin väheksyt kaveris uskoa esim. ”Musta vaan noi sen jotkut säännöt, käsitykset ja fundamentalistiset tulkinnat on nii naurettavia.”

Jos sä haluat että se kunnioittaa sua ja sun elämääs, niin sun pitää kunnioittaa sitä ja sen sääntöjä. Voi toki olla, että te ootte kasvanu erillenne toisistanne, mutta muista silti, että sun pitää kohdella toista niin kuin sä haluat etä sua kohdellaan :) Eihän kukaan halua, että sille tärkeitä asioita väheksytään.

unelmoiva fennekki

Miulla on osittain sama tilanne koska olen lestadiolainen ja se rajoittaa hiukan asioita, mutta onneksi ystäväni ovat ymmärtäneet sen yllättävän hyvin. Ongelmaa tuovatkin sukulaiset jotka eivät hyväksy seksuaalivähemmistäjä joihin suurin osa ystävistäni kuuluu. Mutta kyllä sinä pärjäät, selitä asiasi hänelle ja kerro fiiliksesi.

Vastaa aiheeseen: Uskovainen ystävä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top