Siirry sisältöön
tyttö02

Hei! :)

Mä olen siis 12-vuotias tyttö ja olen uskovainen.
Mua vaan alko mietityttään ku oon löytäny meidän vessan kaapist äidin puuterin ja peitepuikon sit siel löyty myös ripsien taivutin ja kynsilakkaa.
Ihmettelen et jos meidän perhe on uskovainen miksi äiti käyttää meikkejä?
Itse haluaisin meikata enkä uskalla puhua tästä kenellekään.
Mitä teen?

HotChocolate

Moi! :)

En tiedä mihin uskontoon kuulut (oletan että Kristinuskoon?) ja mihin lahkoon siitä (ihan evlut, lestadiolainen, helluntalainen vai mitä näitä nyt on), joten vastaan ihan omalta evLut kannaltani :)
Ainakaan kristinuskossa ei mun mielestä ns. kielletä meikkaamista.
Googletin kyllä ja löyty että ihmisen kannattaa keskittyä ainakin vaatteiden, hiusten ja meikin lisäksi sydämeen ja sisäiseen kauneuteen (antaminen, kilttinä oleminen, rakastaminen jne), mutta vaikka monet uskoo niin kyllä ne meikkaakin, eli en usko yhtään että meikkaaminen estäisi mitenkään uskomisen.
Esim. kirkon sivuilta varmaan löytyy lisää tietoa tai sitä voi sieltä itekkin kysyä, ne tietää varmasti paljon paremmin kun mä.

Jeesus kuoli meidän syntien tähden ja ne saa anteeksi kun Häneen uskoo, aika monet jutut mitä me ihmiset tehdään, voi olla syntiä, mutta siksi Jeesus on olemassa, että saataisiin ne Häneen uskomalla anteeksi ja päästäisiin taivaaseen kiittämään Häntä :)
Joten kannattaa keskustella myös vaikka äitisi kanssa ja kirkon työntekijöiden kanssa, heiltä saa vastauksia ja laajempia mielipiteitä!

Tunnen monia uskovaisia (mun perheeni esimerkiksi) jossa mun perheenjäsenet meikkaa ja ollaan silti kristittyjä, se ei välttämättä ole kaikkein uskonnollisin teko meikata, mutta ei mun mielestäni kristinuskoa estäkään.

Siunausta ja toivottavasti autoin edes jotenkin! Hyvää syksyä! :)

tyttö 15v

????? miks uskovaisessa perheessä ei sais meikkaa?? meil on hyvin uskovainen perhe ja ei oo tullu mieleenkään et mä en sais meikkaa kosk oon uskos??!! ite meikkaan,mun äiti meikkaa,isosisko meikkaa,pikkusiskokin kohta..ei se oo mikään este, ellei sun uskontos kiellä sen..oon ite evankelis-luterilainen eikä se ainakkaa kiellä mitään meikkausta! :) kyl mä uskon et säkin saat jos vaan kysyt äiskältäs..kokeile edes! ;D

Nimetön

Moi:) kyl musta se on iha normaalia et uskovat voi meikkaa, kyl neki ihmisii on:)hei raamatun mukaa ei sais käyttää deodoranttejakaa käytännössä nii ei noi kirjaimellisesti kannata ottaa tai niiku niii et jos haluu meikkaa nii sit meikkaa:)tunnen monii uskovaisii jotka käyttää meikkii kuten mun äiti myöskin ja se on iha ok:)

Ziggy

Ziggie on sitä mieltä että olit uskovainen tai ei, sulla on oikeus meikata – varsinkin kun löysit ne äitisi pakkelit… Olet kuitenkin aika nuori vielä, että sen puolesta meikkaaminen voisi odottaa. Itse päätät mitä teet, uskonto ei mielestäni saisi rajoittaa sitä mitä nuorena haluaa tehdä ja kokea ;) juttele asiasta äitisi kanssa ja sopikaa asioista! Tsemppiä! T. Ziggy

Nimetön

Yleisesti ottaen uskovaiset saavat (tottakai) meikata, mutta te ootte sit varmaan lestadiolaisia ja teillä on eri traditionaalit. Mutta eihän nekään ole mitään pakotuksia vaan suosituksia.

Toinen uskovainen

Hei sinne!

Eihän Raamatussa varsinaisesti kielletä meikkaamista, mutta naista kehoitetaan pukeutumaan hyviin tekoihin ennenmmin kuin hiuskoristeisiin ja hienoihin koruihin. Ulkoinen kauneus ei siis ole pääasia, vaan kasvaminen Kristuksen tuntemisessa ja sitä kautta ihmisten auttaminen ja tukeminen, hyvissä teoissa pukeutuminen, on kauneinta mitä nainen voi päälleen laittaa!

Sinun ikäisesi alkaa varmasti jo miettiä ulkonäköasioita. Jos haluat kokeilla meikkejä, niin keskustele äitisi kanssa. Hän varmasti tietää, mikä on sinun ikäisellesi parasta. Jotkin meikit ovat melko voimakkaita, jotka saattavat ärsyttää ihoa. Kysy siis ennen käyttöä.

Jos perheessänne on sovittu, että naiset eivät meikkaa, niin kysy, miksi äitisi tekee niin. Älä kuitenkaan kysy tiuskien, vaan kunnioituksen kautta (kunnioita isääsi ja äitiäsi). Voit tietenkin puhua ystävillesi ja pohtia heidän kanssaan.

Siunausta!
-V

lol

Siis täh? Miten uskovaisuus liittyy meikkeihin? Olen poika ja minulla on paljon uskovaisia kavereita (tyttöjä) jotka meikkaavat.

minä

En nyt ymmärrä miten meikin käyttö liittyy omaan uskoon. Itse uskon Jeesukseen ja käytän meikkiä. Omasta mielestäni meikin käyttö ja usko eivät liity toisiinsa.

Meidänkin perhe on uskovainen ja äiti meikkaa joskus,
mä en oikeastaan pidä sitä enää outona. Mäkään en saa käyttää edes kynsilakkaa ilman erillistä lupaa!

asdfgh

Puhu äidilles. Eikä meikkaaminen ole syntiä :)

14-v uskovainen

Huippua, että oot uskovainen, itsekin oon (tai siis ihan perus ev.lut.seurakunnasta, mutta uskon oikeasti). En tiedä, mitä tarkoitat tuolla sanalla ”uskovainen”, ja jos tarkoitat esim. lestadiolaisuutta, en voi ehkä kovinkaan paljon auttaa, kun en ole heidän ajatuksiinsa erikoisemmin perehtynyt. :)
Mutta siis, ei ole ollenkaan erikoista, että tavallinen kristitty meikkaa, ja Jumalalla ei ainakaan oman käsitykseni mukaan ole mitään meikkaamista vastaan, jos se on omien parhaiden puolien (jotka Jumala on lahjana sinulle antanut) korostamista. Itse en meikkaa, mutta se ei liity uskovaisuuteeni millään lailla, en vain erityisemmin pidä meikkien puhdistamisesta ja koen olevani tarpeeksi hyvä näin.
Ja mielestäni tärkeämpää on se, uskotko toimivasi oikein meikatessasi? Sillä Raamatussa sanotaan (en muista missä kirjassa, luvussa ja jakeessa), että on tärkeintä tehdä kuten itse uskoo oikeaksi.

Ja vaikka aloittaisitkin meikkaamisen, ei mitään kiirettä iän puolesta ole. :)

.t

Varmasti voit keskustella äitisi kanssa asiasta, etenkin, jos hänkin meikkaa.

tyttö02

Kiitos tosi paljon ♥
Juu olen siis lestadiolainen ja en oo varma saako käyttää meikkiä (siis Raamatun mukaan)
Ja en oikein uskalla puhuu äidille siitä.
En oo koskaan siis nähny kun se meikkaa ja en oo mitenkään sen naamasta huomannu.

Armiin~

Hei!
Itse olen Mormoni, ja meikkaan :)

Vastaa aiheeseen: Uskovainen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top