Siirry sisältöön
Rinsessa

Ihan ekaks vähän taustaa.. mua on kiusattu todella monta vuotta ja mun kaverisuhteet ei oo ollu parhaimpia. Yleensä läheisimmät kaverit ovat käyttäytyneet väkivaltaisesti, hakanneet ja riepoitelleet vaatteista kiinni pitäen. Myös henkistä väkivaltaa on ollu paljon, syrjimistä ja haukkumista. Parhaimmat kaverini ovat kääntyneet minua vastaan ja tehneet paljon kamalia asioita. Oon saanu hyvin paljon traumoja kiusaamisen takia.

Lukiossa olen saanut vähän parempia kavereita, tai niin ainakin uskoin. Tutustuin erääseen tyttöön, josta tuli hyvin läheinen kaveri. Oon aina ollu hänen tukenaan ja auttanut, kun on ollut vaikeaa. Hän ei yleensä kuuntele mua, kun mulla on huolia, vaan puhuu kokoajan itsestään. Nykyään hän suuttuu pienimmistäkin asioista ja alkaa ignooraamaan koulussa, on vain muiden kavereiden kanssa. Kaikki mitä hän tekee, satuttaa mua tosi paljon.. luulin et oltiin hyviä kavereita, mutta hän vain syrjii mua ja vie kaiken huomion aina itseensä. Tuntuu kuin hän veis kaiken multa, kun oon muiden kavereiden kanssa, hän tulee kehiin ja yrittää saada kaiken huomion itseensä. Tää kaikki on vaan pieni pintaraapasu siihen, mitä kaikkea hän tekee.

Pidän oikeesti tosi paljon tästä mun kaverista, todella paljon. Mutta muhun sattuu ja mulla on paha olla, niin en yhtään tiedä mitä tehdä… en voi puhuakaan asiasta kaverille, koska hän on kuin ei huomaiskaan mua, kun puhun asiasta ja ei kertakaikkiaan kuuntele.

Mulla on yks toinenkin kaveri, oon tykänny tästä pojasta jo kauan. Me ei enää olla kovin hyviä kavereita, mutta hän aina kuunteli mua ihan aidosti. Aina oli mun tukena ja aina siinä mua varten. Toki hänkin siinä vaiheessa tykkäs musta, mut en tiiä kuinka paljon tunteilla oli vaikutusta. Mulla oli aina hyvä olla tän pojan kaa ja hän sai mut iloseks. Ihan kuin kaikki ois ollu hyvin, kun olin hänen kanssaan.. vaikkei kaikki ollukaan.. joten nyt vaan mietin, miksi tää tyttö, joka ei näytä välittävän musta paskaakaa jäi mun elämään.. mut tää mahtava poika on jo melkein poissa.

Kata, verkk@ri

Moi!
Olet rohkea kun uskalsit avautua!
Ei ole mikään ihme, että sinun on vaikea luottaa uusiin ihmisiin kun olet kokenut niin paljon pahaa ihmissuhteissa.

Älä ainakaan syytä itseäsi. Ei ole sun vika että jotkut käyttäytyy typerästi sua kohtaan. Oletko aiemmin puhunut kenellekään? Minä kävin yläasteeni aikana puhumassa koulussa terveydenhoitajalle, kun mua kiusattiin eikä ollut koulussa kavereita. Se auttoi, kun joku kuunteli ja yritti auttaa.

Yritä nauttia kesästä! Ja muista että asioilla on lopulta tapana järjestyä parhain päin! Voimia!<3

Minka

Mua on kiusattu 1-3lk saakka, mutta vaihoin kouluu se ei jatkunnu siellä mutta tuntuu et oon vaan joku näkymätön tyyppä ketä ei huomata ):

Nuortennetin yllapito

Hei,

Kiitos kun kirjoitit meille. :) Voisitko ajatella, että juttelisit jollekin luotettavalle aikuiselle tästä aiheesta? Oletko kertonut vanhemmillesi? Tai jos heille on vaikea puhua, löytyisikö lähipiiristäsi jotain muuta aikuista, jolle voisit puhua tästä?

Tai haluaisitko soittaa meidän Lasten ja nuorten puhelimeen? Numero on 116 111 ja se on kesällä 25.6.–12.8.2018 auki joka päivä kello 17–20. Chat päivystää kesän ajan maanantaisin ja tiistaisin kello 17–20. Voit myös kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://www.lastenjanuortennetti.net/. Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta.

Tsemppiä! <3

Lämpimin terveisin,
MLL Ylläpito

Rinsessa

Kiitti vastauksista ❤️
Ja joo oon käyny juttelemassa psykologin kanssa ja kertonu myös tosi paljon vanhemmille. Kyseinen tyttö, josta kerroin, on parantanut tapojaan ja ollaan taas ihan hyviä kavereita. Tosin sen pojan kanssa ei oo tullu juteltua yli kuukauteen tai oikeen muissakaan tekemisissä ei olla oltu :(
Mutta hei, mukavaa kesää teillekin ❤️

Nelli-verkk@ri

Moikka! Kurja kuulla että sulla on ollut noin huonoja kokemuksia kaverisuhteista, mutta kiva että oot laittanut tänne viestiä ja saanut hyviä vastauksia. Mahtavaa kuulla, että ootte saaneet välinne sun kaverin kanssa paremmiksi! 💗 Oletko koittanut muuten jutella tälle pojalle? Jos vaikka sopisitte että tapaatte jokin päivä mikäli se on mahdollista?
Tsemppiä vielä jatkoon! <3

Vastaa aiheeseen: Vaikeat kaverisuhteet

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top