Siirry sisältöön
ria

Oon 17 v. tyttö ja nukun about 7 tuntii. Oon alle 160 senttii pitkä ja oon huolissani, et jos vähäinen uni vaikuttaa mun lyhyyteen ja en oo kasvanu, koska nukun liian vähän. Oon huolissani oikeesti ja toivon kipeesti vastausta. Help!!! Kiitos.

ria edelleen

Vastaisko joku pliis?? : o

Nimetön

No siis kyllähän nukkuminen vaikuttaa pituuteen. Mut jos oot 17 niin tuskin sä muutenkaan kasvaisit enää. Ja sehän myös vaihtelee ihmisillä mikä on optimaalinen unen määrä.

sas

Kyllä se vaikuttaa, sinuna nukkuisin hieman enemmän. Joillakin pituuskasvun alku kestää, joten kärsivällisyyttä.

HotChocolate

Heippa! :)

Uni siis voi vaikuttaa pituuteen osittain (tottakai jos nukkuu pitkän aikaa tosi vähän niin se vaikuttaa yleensä vähän pituuteen koska unessa rentoutuu ja silloin keho huolehtii omasta tilastaan), mutta eniten sanoisin että vaikuttaa ravinto, geenit (jos sun vanhemmat/sukulaiset on aika lyhyitä niin harvoin lapsesta tulee kauheen pitkä).
Johtuuko sun lyhyet yöunet ihan siks ettet halua nukkua, sulla on kiire vai et saa unta?
Unettomuudessa ja lyhyissä yöunissa on oikeasti terveysriskejä ja ihan siis yleiskunnon vuoksi kannattaisi miettiä mikset nuku kovin pitkään ja voisitko lisätä unen määrää jotenkin?

En tosiaan oo mikään lääkäri tai terveydenhoitaja joten jos sua vielä mietityttää sun pituus niin olisko mahdollista mennä esim. terkkarille tms puhumaan? Ne niitten pituusennusteet ei oo 100% varmoja ja ihminen voi kasvaa vielä sun ikäsenäkin ja vanhempanakin.
Eikä se pituus oo kaikki kaikessa, mä oon aika pätkä ja olin tosi pettynyt pituuteeni pitkän aikaa mutta on siinä hyvätkin puolensa ja ollaan hyviä just sellasena kun ollaan :)

Siunausta ja toivottavasti tuli jotain vastausta tästäkin :)

tyttö 16 vuotta

Vähäinen uni voi vaikuttaa pituuskasvuun, mutta siihen vaikuttaa myös geenit. Onko sun vanhemmat pitkiä? Jos vanhemmat on lyhyitä, niin ei lapsistakaan välttämättä tule kovin pitkiä. Älä ole huolissasi, yksi ystäväni täyttää loppuvuodesta 16 ja on vähän sinuakin lyhyempi. Hänen vanhempansa eivät ole kovin pitkiä. Kaikista vain ei tule kovin pitkiä. Itse olen 16 vuotta vanha ja noin 164 senttinen pituudeltani.

joo

kyl se voi vaikuttaa mut ei se oo vaarallista. mä jään 155 senttiseksi

Eräs

Mun tietääkseni uni ei vaikuta pituuskasvuun mutta esim. geenit vaikuttaa tosi paljon ja oon mäkin 14-vuotias ja vaan 150 cm koska mun äiti on lyhyt.

jaaaa

Ei vaikuta

Ihminen

Älä kato mitää ruutua tunti ennen nukkumaan menoa, vähennä kaikkea kofeiini juomia (Jos siis juot niitä) Sammuta puhelin yöksi. Noi toimi mulla ku oli uni vaikeuksia ? Toivottavasti auttoi

JustGirl

Ei mun mielestä ainakaan pitäis vaikuttaa. Se pituus voi olla perinnöllistä vaikka sun vanhemmilta tai niitten vanhemmilta. Mutta en tosiaan oo varma, mut luulen näin ;)

santeri

Mielestäni tärkeintä on että tunnet että nukut tarpeeksi. Jos sulle riittää toi 7h eikä väsytä ollenkaan niin en usko että edes voisit nukkua pidempään. Eikä se tunnin pitempi uni ainakaan hirveästi pituuteen vaikuta, ja pitääkin muistaa että kaikista ei ole tarkoitettu kaksimetrisiä:)

ria

Mä nukun liian vähän, koska en vaan mee aikasemmin nukkumaan, esim. kone houkuttelee aina iltasin. : O Mun vanhemmat on ihan normi pitusii, mut iskä on kai nuorena ollu lyhyempi ku muut sen ikäset. Mut kiitti vastauksista!

sipuli

Se vaikuttaa! Pituuskasvuun viitaten tarpeellinen määrä unta on hyvin tärkeää.

Vastaa aiheeseen: Vaikuttaako uni pituuteeni??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top