Siirry sisältöön
En halua että näin tapahtuu

Olen 13 vuotias poika. Vanhempani käyttävät väkivaltaa kasvatuksessani. [osa tekstistä poistettu]
Esim. ”Tänään halusin olla rauhassa rankan koulupäivän jälkeen, ja käskin vanhempiani pysymään poissa huoneesta. Äitini tuli heti parin tunnin päästä häiritsemään minua, kun käskin hänen poistua alkoi vanhempani huutamaan minulle, jatkuvasti avaamaan oveni ja valittaen että se pysyy auki. Kun he olivat vähän aikaa valittaneet, sanoin että haluan keskittyä peliini ja laitoin oveni kiinni. Silloin äitini tuli heti häiritsemään minua sanoin hänelle eittei häiritsisi minua, mutta se ei auttanut. Lopulta huusin äidilleni ettei häiritsisi minua vein hänet ulos huoneestani ja suljin oven. Silloin isäni suuttui ja alkoi huutamaan minulle, hän halusi että minä menisin ulos. Kun en lähtenyt, äitini tuli [osa tekstistä poistettu] Koitin selvittää asiaa vanhempieni kanssa mutta he eivät halunneet kuunnella. Kun isäni koitti väkisin heittää minua pihalle, sanoin että haluaisin niistää nenäni, etten räkisi lattialle (minulla oli kova nuha) Hän ei suostunut [osa tekstistä poistettu] Minuun sattui tosi kovasti ja tiesin että minua oli kohdeltu väärin.” Mitä voin tehdä ettei näin tapahtuisi ikinä enää. Väkivallan käyttö kasvatuksessahan on ollut laissa kiellettyä jo 20 vuotta. Mutta jos sen sanon vanhemmilleni, tulee selkään. Voisiko joku auttaa minua?

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin. Kirjoitit vakavasta asiasta ja juttelisimme kanssasi mielellämme lisää. Vanhempasi toimivat ehdottomasti väärin sinua kohtaan ja olisi tärkeää, että voisit jutella tilanteestasi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Väkivalta on kielletty laissa ja sinulla on oikeus koskemattomuuteen.

Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Esimerkiksi isovanhempi/täti/setä/kaverin vanhempi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? -osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja täysin luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Hienoa, että kirjoitit ja toivon, että uskaltaudut kertomaan jollekin lähiaikuiselle kotitilanteesta tai ottamaan meihin yhteyttä.

Vastaa aiheeseen: Väkivallan käyttö kotona

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top