Siirry sisältöön
wut

Oon 16-vuotias tyttö ja mua on alkanu ihmetyttää mun unet ja ajatukset. Oon jo pienestä asti nähnyt tosi väkivaltasia unia, joissa oon ite väkivaltainen muita ihmisiä kohtaan, välillä aika rankkojakin juttuja. Heräilen sitten yöllä ja muistan aina unet tosi selvästi. Meillä on kotona ollut aina turvallista, mua ei oo kiusattu koskaan enkä oo katsonut mitään väkivaltasia elokuvia tai pelannut videopelejä pienenä. Oon myös kertonut psykologille, jonka luona käyn, mutta tämä sivuutti koko jutun. Mua ei sinänsä elämässä häiritse tämmöset unet, miettityttää vaan että mistä vois johtua. Muilla samanlaisia kokemuksia?

HotChocolate

Moikka! :)

Oon ite huomannut että monesti alitajunta tosiaan ”syöttää” omia juttujaan uniin, mutta kertomasi mukaan sua ei kuitenkaan ole kiusattu, on muutenkin ollut turvallista etkä ple seuraillut mitään väkivaltaisia juttuja pienenä.

Kaikilla on erilaiset aivot joten on vaikea sanoa miksi juuri noin käy, mutta eka ehdotukseni on heti että keskustele sun psykologisi kanssa vielä jos hänellä olisi joku teoria?
Toki voi olla kysymys pelkästä vilkkaasta mielikuvituksesta tms.

Mielikuvituksesta puheenollen, googlaamalla löysin artikkelin joka mainitsi sen, että jos henkilö on normaalisti rauhallinen ja hillitty hän voi toteuttaa erilaisia asioita unissaan joita hän ei muuten voisi tehdä tai josta kyseistä henkilöä ei muuten tunnistaisi.
Esimerkiksi juuri väkivaltaisuutta (tai alitajuista vihanpurkua ihan pienistäkin asioista joita ei ehkä normaalisti muista tai huomaa?) ja esim. hyvin hiljainen ihminen voi olla unissaan todella puhelias ja ulospäinsuuntautunut ja niin edelleen.
Paljon mielikuvitusta ja alitajuntaa siis.

Jos siis haluat jutella asiasta vielä vaikka tämän psykologin kanssa, kannattaa vaan olla määrätietoinen ja esittää asiaa uudelleen. Mun mielestä ne keskustelut voisivat varmasti olla hyvinkin mielenkiintoisia.

Mut hei, siunausta ja tsemppiä! :)

Vastaa aiheeseen: väkivaltaisia unia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top