Siirry sisältöön
apua?

Oon huomannut että tässä yläkoulun puolessavälissä pitää tehdä valinta; panostaako kouluun, kaverisuhteisiin vai harrastuksiin. MIkä olis paras vaihtoehto tulevaisuuden kannalta? (kouluun panostamisella tarkotan sitä että hankkii kakista kokeista vähintään kiitettävän)

tyttö 16

Panosta kouluun eniten oikeesti :) tuut muuten katumaan…ja siinä sivus kavereihin…vapaa aikan asit harrastuksiin..:)

HotChocolate

Moikka! :)

Kouluun ja opiskeluun kannattaa panostaa mutta koko elämää siitä ei tarvitse tehdä :)
Mulle on sanottu että jos on 7 tai enemmän niin se kertoo että asiat osaa jotenkin ja ysistä ylöspäin tietää jo vähän muutakin kun perusasioita.
Siihen kannattaa aina kiitettävän numeron sijaan pyrkiä, että tekee ja yrittää parhaansa, silloin on jo hyvällä alulla ja kun tosissaan yrittää niin eiköhän siitä niitä kiitettäviäkin ala tulemaan.
Kaikesta ei monesti voi saada kymppiä tai ysiä mutta jos on tosissaan niihin lukenut niin enempää ei voi pyytää.

Toki harrastuksista ja kavereistakin on hyvä pitää kiinni, mutta on tärkeä ”pyhittää” aikaa kokeisiin lukemiselle ja läksyille ja vasta sen jälkeen keskittyä vapaa-aikaan. Toki kaverit ja koulun voi yhdistää vaikka lukemalla yhdessä kokeisiin ja kyselemällä niitä juttuja kirjasta, siinä hyödyt sinä, kaverisi ja mahdollisesti teidän kaveruutennekin :) ei siis aina ole pakko valita mustavalkoisesti ”kaverit, harrastus vai koulu?” vaan niitä voi välillä yhdistellä kunhan asiat ei mene sivuraiteille ja vaikka kokeisiin lukeminen vaihtuisi pelaamiseen.
Yhteen asiaan kannattaa myös aina keskittyä, jos alkaa touhuamaan monta asiaa samaan aikaan ei välttämättä edisty kummassakaan.

Joten keskity kouluun mutta muista myös rentoutua kavereiden ja harrastusten parissa, selvät aikataulut monesti helpottaa kun opiskelee tietyn ajan ja sitten pitää vapaa-aikaa :)
Siunausta ja hyvää kesää :)

Vastaa aiheeseen: Valinnanvaikeus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top