Siirry sisältöön
12v tyttö

moii mä oon 5lk tyttö ja aina välkällä mä nään kun yks tyttö istuu ulko oven vieressä yksin. välillä se vaan istuu ja välillä sillä on joku vihko mihin se varmaan kirjottaa / piirtää jotain. mä oon yrittäny jutella sille mut sitä ei näytä kauheesti kiinostavan. pitääks mun kertoo opelle (siis siitä että miten siihen voi saada jotain kontaktii) ? vai pitääks mun vaan olla tekemättö mitään?

ja mulla on toinen kysymys siitä samasta tytöstä. äiti sano että ei saa spekuloida siitä mikä ihmisillä on mutta mua silti kiinostaa:
varmaan joka toinen viikko se tyttö on pois koulusta, mä kysyin opelt että miks ja ope sano et se on kipee. niillä viikoilla ku se on koulussa ni aamul se on ihan normaalun näkönen mut iltapäivällä se näyttää siltä että se meinaa oksentaa ja siltä että se saattais rupee itkeen. välillä kun se näyttää siltä ni se valittaa opelle et sil on huono olo ja ei tuu takas loppu viikkona. ni osaatteko te arvata et mikä sillä on?

15v

Hei!! Mä oon ollut aina välkällä yksin, koska mä en halua olla kenenkään kanssa. Yksin ja yksinäinen on eri asia. Eli mä uskon, että se tyttö on yksin, koska se haluaa. Minun mielestäni ei tarvitse kertoa opelle. Uskon, että jos tyttö tahtoo kavereita, hän saa niitä kyllä.
Toiseen kysymykseen minä samaistun myös. Minulla on homeallergia ja tytön käytös/oireet vaikuttavat täysin samoilta kuin minun silloin, kun sairastuin. Joten sillä tytöllä saattaa olla homeallergia, kuten minulla, tai sitten jotain mielenterveysongelmia (masennus/ahdistus). Totta kai en voi varmasti tietää, mikä hänellä on mutta antamiesi tietojen perusteella nuo ovat minun arvaukseni. Voit keskustella asiasta jonkun luotettavan aikuisen kanssa ja ehkä he osaavat auttaa sitä tyttöä jotenkin.
Hyvää kevättä!🌱💕

Erika, verkk@ri

Moikka,

Kiva kun laitoit viestiä tänne keskustelupalstalle. On hienoa, että olet miettinyt näitä asioita.

Jo lapsena ja nuorena jotkut joutuvat kokemaan vaikeita asioita, joista ei oikein voi kertoa koulukavereille. Sanoisin, että äitisi on oikeassa sen suhteen, ettei kannata likaa yrittää miettiä miksi tämä tyttö on paljon poissa koulusta ja vaikuttaa huonovointiselta. Tärkeintä on huomata se minkä oletkin jo huomannut, eli sen, että hän saattaa kaivata ystävää :)

Näissä tilanteissa voi tuntua vaikealta olla tekemättä mitään ja välttämään liikaa uteliaisuutta, mutta juuri nyt uskon että autat tätä tyttöä eniten olemalla hänelle ystävä. Vaikka hän ei olisikaan niin vastaanottavainen satunnaiselle keskustelulle, kannattaa kuitenkin yrittää jutella hänen kanssaan. Kukaan ei koskaan tule hymystä, tervehdyksestä tai kehusta huonommalle tuulelle, vaan päinvastoin. Tämä tyttö arvostaa aivan varmasti sitä, että olet yrittänyt jutella hänen kanssaan.

Näin ollen kehotan sinua ja ystäviäsi olemaan tälle tytölle mukavia jatkossakin. Kaverit ja kiltteys auttavat häntä jaksamaan paremmin :)

Toivotan sinulle oikein mukavaa kevättä <3
Erika, verkk@ri

Ei kukaan:(

Moi olen itsekin 5.lk se johtuu varmaan että hän on masentunut. Hänen perheensä voi riidellä.

Vastaa aiheeseen: välkällä yksin

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top