Siirry sisältöön
Elsku<3

Tää on vähän kummallinen juttu mutta tää on mulle raskasta.Mulla on vaikeasti vammainen pikkuveli.Se pystyy liikkumaan niinku muutki ja se näyttää normaalilta.Mutta se tekee pakko liikkeitä eikä pysty sanomaan etes yhtä lausetta.Sillä on autismi ja on ollu sillä syntymästä asti.Se katselee aina tyhjyyteen ja ääntelee.Jos kysyn siltä vaikka että mitä eläimiä on eläintarhassa nin se vastaa että: eläimiä. itsekseen.Meillä oli itsenäisyys päivän juhla koulussa ja rehtori luki jonkun tekstin ja katottiin jotain vanhoja elokuvia.Ja siinä oli mukana meijän koulu ja vammaisten koulu.Keskellä juhlaa mun veli rupesi kiljahtelemaan.Kaikki alkoi nauramaan ja katsoi minua!Se tuntui niin pahalta että melkein itkin.Juhlan jälkeen jotku huuteli mulle että:sun veli on hirveen nolo nii oot säki!Kun kävelin koulusta kotiin matkalla itkin iha hirveesti mun kaverit yritti lohduttaa mutta ei se auttanut.Pelkään koulun juhlia ihan hirveesti niin oisko teillä neuvoja siihen?Onneksi menen ens vuonna ylä-asteelle ja mun veli on vammaisten koulussa.

Tyttö -97

Moikka!
On surullista kuulla, mitä sinulle on sanottu veljesi käytöksen perusteella. Nämä ihmiset, jotka ovat sanoneet sinulle noita ikäviä asioita eivät tiedä, mistä puhuvat.
Itselläni on myös vamma, mutta se ei ole läheskään niin vaikea kuin veljelläsi. Joten ymmärrän kyllä, kuinka vaikealta tilanteesi tuntuu. Sen mitä itse tiedän autismista (itselläni on eri vamma) toivon että auttaisi sinua. Veljelläsi on kertomasi mukaan sosiaalisia ongelmia, mutta uskon, että häneltä löytyy myös paljon vahvuuksia.
Kuinka paljon itse tiedät veljesi vammasta? Voisitko kysyä esimerkiksi vanhemmiltasi lisää tietoa? He osaisivat varmasti kertoa ja se auttaisi sinuakin varmasti ymmärtämään veljesi käytöstä paremmin. Uskon että veljesi välittää sinusta paljon, vaikkei hän sitä välttämättä puhumalla osaa ilmaistakkaan.
Toivon, että sinua ei haukuttaisi eikä kiusattaisi veljesi vamman takia. Se ei ole missään tapauksessa sinun vikasi!!! Uskon, että heidän sanansa ovat satuttaneet sinua paljon. Oletko puhunut tästä muille kuin ystävillesi? Kehottaisin, että kertoisit vanhemmillesi tai koulussa opettajalle tai jollekkin muulle luotettavalle aikuiselle tästä asiasta. He osaisivat auttaa sinua.
On todella harmi, että pelkäät koulusi juhlia. En tiedä oletteko joka juhlassa yhteistyössä vammaisten koulun kanssa, mutta minun mielestäni sinulla ei ole mitään syytä pelätä ja että kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään. Sen takia olisikin tärkeää, että puhuisit jollekkin aikuiselle.

Tsemppiä sinulle!

.

Kamalaa!
En osaa oikein auttaa, mutta toivon, että selviät tästä vaikeasta tilanteesta.
Toivottavasti ihmiset tajuaa, että niiden käytös on loukkaavaa. Yritä selvitä honey!

Vastaa aiheeseen: Vammainen sisarus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top