Siirry sisältöön
Jos isä ei pidä

Moi! Oon 13-v tyttö ja tarvitsen kipeesti apua mun isä on tosi pelottava, joo kuulostaa tyhmältä mutta pelkään mun isää. Tänäänki se huusi mulle et ei haluu enää koskaan nähdä mua ja äsken ku olin syömässä ku iskä oli saunassa ni en ehtiny syömää ku se jo tuli ja sitten se alko taas raivoomaan kun ei sen pitäny nähdä mua enää koskaan.. Nyt en tiiä mitä tekisin ku iskä vaan huutaa ja äiti on huomenna töissä vielä kun isä tulee ja mua pelottaa et hyväksyyks se mua enää koskaan. En haluu muuttaa pois koska mun sisarukset pikkusisko (11) ja pikkuveli (9) välittää musta paljon ja mä välitän niistä. Äitikin on mulle melkein kaikki kaikessa. Mua koulukiusattiin kolmosella mutta nyt mulla on paljon kavereita. Mitä mä teen jos iskä ajaa mut ulos?

HotChocolate

Kuulostaa kyllä tosi pelottavalle ja harmi että joudut kokemaan tommosta! :(
Sano sun äitillesi mitä sun isäs tekee ja sanoo, koska se on väärin! Oot lapsi eikä kukaan saa häätää lasta (varsinkaan omaansa haloo!) kotoaan joten ihmeessä sano äitillesi ja jos haluat niin lisäksi vielä jollekin toiselle luotettavalle aikuiselle (mummo, täti, pappa, serkku… joku lähipiiriläinen :))

Paljon paljon tsemppiä ja siunausta, kyllä se vielä paremmaksi muuttuu!

Metsätähti

Isäsi ei voi heittää sinua ulos. Vanhemmat ovat lain mukaan vastuussa lapsistaan 18-vuotiaaksi asti. Minunkin isäni osaa olla täysi idiootti (ei pelottava vaan ennemminkin lapsellinen kitisijä). Koita kestää vielä se 5 vuotta. Mulla itselläni on enää muutama kuukausi jäljellä tässä taloudessa. Tietysti kannattaa puhua äitisi kanssa tai esim. koulukuraattorille tai opettajalle. Ei huonoa käytöstä tarvitse sietää edes omalta vanhemmalta. Omista riidoistani olen oppinut sen, että kannattaa pysyä hiljaa vaikka toinen yrittäisi haastaa riitaa. Tai voi vaikka lähteä ulos niin toinen saa raivota ihan itsekseen.

Tenni

Kyllä, vanhemmat EIVÄT voi heittää lastaan ulos. Kannattaa tosiaankin puhua jollekin asiasta!:o

Tyttö 9lk

Älä anna isäsi hyppiä nenällesi. Mun vanhemmat erosi kun olin kolme. Oon nyt 16. Olen ollut viimeiset kolme vuotta isäni kanssa riidoissa, nyt se on jo selvitetty ja puhumme jo toisillemme puhelimessa, mutta yhä hyvin harvoin. No, siitä sisuuntuneena totean että ole vahva. Älä anna isän pelotella. Kerro esim koulussa isästäsi terkkarille tai kuraattorille, he voivat auttaa ja puuttua asiaan. Vaikka isä olisi perheen pää, ei hän voi ajaa sinua kotoasi pois. Voimia!

minime

Pyydä isääsi lopettamaan huutaminen.
Jos hän ei lopeta, kerro asiasta luotettavalle aikuiselle(äidille, opettajalle yms.) Jos tämäkään ei riitä, kerro asiasta lastensuojeluviranomaiselle. Voimia sulle:)

Vastaa aiheeseen: Vanhemmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top