Siirry sisältöön
Jumissa

Hei, oon 19 vuotias nuori, valmistuin ammattiin maaliskuussa, alotin työt kessä kotipaikkakunnalla eli asun vielä vanhempien katon alla ja olen yhä työsuhteessa ja haluaisin muuttaa kaupunkiin omilleni, mutta vanhemmat ei ymmärrä saati uskolla päästää minua omilleni. Kotona ollessa vanhemmat yhä tutkivat ja kääntävät mun huoneen ja kirjeet läpi eli ei juurikaan ole omaa tilaa eikä yksityisyyttä ja aika ajoin saan huutoa siitä miten asun ja toimin HEIDÄN kattonsa alla ja tätä olen yrittänyt selitellä monesti sillä et kuinka monta kertaa oon ottanu esille oman kämpän ja mitä voin maksaa ite ja kuinka kauvan säästöillä menee, mutta monesti se menee siihen että HE joutuvat kuitenkin maksamaan ja HEIDÄN tutun lapsille kävi näin ja näin ja VANHEMMAT maksavat lapsensa rötöskelyt eli luottamusta ei ole sentikään verran. Voi olla, että oman mielenterveys historian takia he ei uskolla päästää, mutta sanoohan se järkiki et se näyttää ulospäin tyhmältä kos majailen yhä 20 vuotiaana täällä ja kyllä mulla olis autokortti ja asia olis hoidettu jo, mutta opiskeluaikana kaikki meni perseelleen ja keskityin kouluun
ja kaikki aika menee töissä.

Kaupungissa on mun pikkuliuta kavereita ja nykyksellä paikkakunnalla tasan 2 ei sen enempää, välit vanhempiin on huonot, sukulaisiin en pidä juurikaa yhteyttä, vanhemmat tuskin tukee ja auttaa missään, joten millä helevetillä mä saan mun kamppeita toiseen kämppään? En kyllä mitenkää. Kämppiä olen kattonu ja löytäny omalle budjetille sopivia oon vanhemmillekki näyttäny mut ei mittään.

Mitä_mä_voin_tehdä_

Kata, verkk@ri

Moi,
hei onnittelut valmistumisesta! ja hienoa että olet löytänyt töitä <3
Ikävä kuulla, että välit vanhempiin on huonot eivätkä he luota suhun. Toisaalta ymmärrän, että he ovat huolissaan sinusta etenkin, jos joskus siihen on ollut oikeasti syytäkin. Uskon, että sun vanhemmat tarkottaa vain hyvää :)

Sä oot kuitenkin jo täysi-ikäinen, joten sä itse päätät omista asioista ja sun vanhempien ei pitäisi millään tavalla pystyä estämään sun muuttoa eikä heillä ole siihen oikeutta.

Voisitko saada omalta paikkakunnaltasi tukea esimerkiksi sosiaali-ohjaajalta tai onko teillä jonkinlainen Ohjaamo-palvelu? Ehkä he voisivat auttaa sua kämppään liittyvissä jutuissa.

Tsemppiä sinne ja ihanaa joulunodotusta!
Kata, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: Vanhemmat ja itsenäistyinen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top