Siirry sisältöön
I am very dumb ūüėĆ

Siis mua ärsyttää.

√ĄRSYTT√Ą√Ą√ĄRSYTT√Ą√Ą√ĄRSYTT√Ą√Ą.

Mulla on mennyt koulussa ihan hyvin aiemmin ja oon saanu kymppej√§ melkeinp√§ joka kokeesta. Nyt meill√§ on yks √§rsytt√§v√§ ope, se on siis ollu nyt muutaman kuukauden meill√§. No, numerot on tippunut v√§h√§n, koska se keksii joka ikisest√§ kokeesta jotain valitettavaa ja m√§ en tied√§, miksi, mutta m√§ jostain syyst√§ olen sen mielest√§ √§rsytt√§v√§. M√§h√§n vaan istun eturiviss√§, teen teht√§v√§t, viittaan, oon ihan yst√§v√§llinen kaikille vaikka ei ne mun kavereita oo ja oon ainoa, joka laittaa puhelimensa aika ”k√§nnykk√§parkkiin”. Yhteen enkunkokeeseen m√§ olin esimerkiks kirjottanu jotain suunnilleen ”race = kilpailu”. No, saatiin ne kokeet sitten my√∂hemmin takasin ja kaikki muu oli onneks menny l√§pi, mutta kuulemma siihen ois ”kontekstin perusteella pit√§nyt kirjoittaa ’race = rotu'” ja siit√§ meni sitten niin paljon pisteit√§, ett√§ nelisivuisen kokeen numero oli 8-. NIIN KUIN EXCUSE ME WHAT THE *** EI SIIN√Ą EDES OLLUT MIT√Ą√ĄN KONTEKSTIA. Se oli vaan sana luettelo, joka piti suomentaa ja muutenkin KIRJAN SANASTOISSA sanottiin, ett√§ se on kilpailu tai joku vastaava, joten oletin, ett√§ tarkotetaan sit√§. Sit√§ paitsi OSA meid√§n luokasta sai siit√§ pisteit√§ ja osa ei.

No ensinn√§kin t√§√§ on aika saakelin √§rsytt√§v√§√§ ja toisekseen mun vanhemmat on alkanut kysell√§ mun numeroista. Siis jos saan alle kiitett√§v√§n, niin ne tulee oikeesti mun luo kysym√§√§n, ett√§ ”Miks sait kasin? Alle sun keskiarvon.” tai ”Mik√§ sua vaivaa? S√§h√§n v√§itit lukenees siihen kokeeseen, m√§ en tykk√§√§ valehtelusta.”

Ja kaiken lis√§ks MULLA EI OO TIETOKONETTA, vaikka koulunkin puolesta on pyydetty se hankkimaan aikoja sitten. No, puhelimella on aika hidasta kirjottaa kymmenen sivun esitelmi√§, joten totta hitossa siihen menee aikaa. JA SITTEN VALITETAAN, ETT√Ą OON PUHELIMELLA, ett√§ oon addiktoitunut siihen ja katon sit√§ 24/7. Mun puhelinaika on btw noin 45 min, katsottuna asetuksista. Mulla ei oo Sn√§ppi√§, TikTokkia, Facee, Ig:t√§ tai mit√§√§n samanlaista. Mulla ei oo kavereita eli en viestittele kenenk√§√§n kanssa. Multa ker√§t√§√§n puhelin pois joka ilta klo 17.00 ja saan sen sitten kouluun. T√§√§ on ainoo sivusto, jolla k√§yn. Puhelin menee ”arestiin” joka kerta kolmeks p√§iv√§ks, kun saan alle ysin. JA SILTI VALITETAAN.

WTF. M√§ en jaksa t√§t√§. Onneks kes√§loma on ihan kohta. Onneks m√§ voin muutaman vuoden p√§√§st√§ muuttaa opiskelemaan. M√§ haluun pois t√§√§lt√§. Anteeks kiroilu. Kiitos kun luit ‚̧ԳŹ‚̧ԳŹ

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

No onpa kurja, että koet englannin opettajan kohtelevan sinua epäreilusti. Kuulostaa siltä, että olet toiminut kaikin tavoin oikein: toimit yhteisten sääntöjen mukaan, olet aktiivinen ja kohtelet hyvin luokkatovereitasi. Sen lisäksi olet ottanut asian puheeksi ensin opettajan itsensä kanssa. Jos koet, että hän jatkossakin kohtelee sinua epäoikeudenmukaisesti, voit laittaa asiasta viestiä rehtorille, joka on opettajien esimies. Ei tosiaan ole oikein, että hän rokottaa yhdestä virheestä noin paljon.

Kuulostaa kyllä työläältä tehdä kaikki koulutehtävät kännykällä. Ymmärrän toisaalta, että läppärit voivat olla tosi kalliita. Onneksi niitä saa myös käytettynä. Löytyisikö sinulle sellaista? Tai onko jollain sukulaisellasi vanha läppäri, jota ei enää käytä? Olisi kyllä hyvä saada käyttöön tietokone, jolla voisi kirjoittaa koulutehtävät.

Tuo vanhempien taholta tuleva paine saada hyviä numeroita ei myöskään kuulosta kivalta. Uskon, että teet kuitenkin parhaasi ja se riittää.

Kai vanhempasi tietävät, mitä kännykällä teet? Kännykän kautta voi tapahtua vakaviakin rikoksia, joten ymmärrän vanhempiesi huolen, samoin pelon siitä paljon uutisoidusta asiasta, että kännykällä olo vähentää keskittymiskykyä. Toisaalta et ole niillä somealustoilla, joita pidetään haitallisimpana. Tärkeintä olisikin näissä riitatilanteissa, että vanhemmat tietäisivät, mitä kännykällä teet. Sitä kuitenkin tarvitaan myös moneen tärkeään asiaan, muuhunkin kuin someen. Toivottavasti vanhempasi ymmärtävät sinua jatkossa tämän suhteen paremmin.

Kohta alkaa onneksi kesäloma ja toivottavasti saat silloin levätä ja tehdä paljon mukavia asioita!

Jos mikä tahansa asia mietityttää sinua, ole vain yhteydessä! Olemme vain puhelinsoiton päässä numerossa 116 111 eikä puhelu maksa sinulle mitään. Voit tulla myös chattiimme tai kirjoittaa kirjepalveluun. Olemme auki joka päivä, myös kesällä!

Leppoisaa lomaa!
Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Vanhemmat ja ope ūüėź

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top