Siirry sisältöön
13v tyttö bi

No mul on aina ollu omast mielest hupsut porukat. esim sovelluksis ja vaatteista.
no alotetaan vaik sovelluksista. no oon halunnu ny 12v asti instaa ja snäppii. mun 1 kaveri sai instan 9v mun 1 kaveri sai snäpin 10v ja ( tää 10 v jost kerron on mun bff ) se sanoi et miks sun vanhemmat ei anna. mitä vois muka käydä. sitä minäkin. no sitte ainna kun halusin topin niin äiti sano : mihin tarvit ja siit napa kin näkyy. mut kun kasvoin 12v niin äiti alkoi hyväksyy sen. ja mun siskol on family link. niin kysyin isil et miks #### on juttu et pitä kysyy lupa peleihin. sit isi sanoo ; anna puhelin ja sitse laittoi mu n puhelimeen 1t ja 30 min peliaikaa. mut nyt ku oon 13v niin se on 2t ja 15min. mut haluisin ylä- asteella sen poissa kokonaan. en oo mikään pieni vauva enää. sori kirjoitus virheet. kirjoitan koneel joten nii.
kiitos jos luit. t 13v tyttö bi ( aiempi käyttäjänimi 13v tyttö )

13v tyttö bi

voisko joku vastata.

”,

Mm, minä en osaa hirveesti sanoa mitään, paitsi että sinun vanhemmat tekee tuon kaiken vain siksi että välittää sinusta… Esim tuo että et saa snäppiä tai instaa (vielä) ja sinulla on peliaika, ovat hyviä asioita, sillä niihin voi jäädä koukkuun, ja peliaika taas on hyvä siksi, että voi olla vaikeaa keksiä muuta tekemistä, kuin olla puhelimella… Mutta muista että kenenkään vanhemmat/perhe/huoltajat eivät taida olla ihan ”normaaleja”…
Tsempii ja muista, ne rakastaa sua!

I am very dumb 😌

Puhelinjutusta sen verran, että mulla ei oo Family Linkkiä, mutta EN SAA LADATA MITÄÄN. Oikeesti, en mitään kysymättä ensin lupaa ja mä voin vannoa, etten muista kertaakaan sit saaneeni lupaa, kun oon kysyny. Ja en nyt sanaakaan viitti, koska tiiän et mun äiti käy mun puhelimella, niin jäisin kuitenki kiinni ja se ois muutenkin vähän… mmh. Tässä muuten esimerkkinä yks meidän keskustelu:

Minä: ”Äiti… mä aattelin tässä, että voisinko lataa Snäpin, kun meidän luokalla on siellä ryhmä, ja ois kiva olla siinä mukana ja ihan muutenkin viestitellä kavereille.”

Äiti: ”Nii siis mikä nappi?” (JA TEIDÄNKÖ ÄIDIT ON CRINGEJÄ? Mun äiti sano oikeesti näin, kun kysyin :))

Minä: ”Yks sellanen viestittelysovellus, vähän niin ku WhatsApp, mut vähän erilaine.”

Äiti: ”Aha. Onko sulla ees ikää siihen?”

Minä: ”Joo, sen ikäraja on 13.” *meinaa sanoo, että WhatsApin ikäraja on 16 ja mulla on silti se, mutta on hiljaa ettei menetä kaikkia sovelluksia*

Äiti: ”Okei. *minuutin hiljaisuus* No mihin sinä sitä tarviit, sullahan on WhatsApp. En minä nyt uskaltais siihen mitään mennä latailemaan, kun sovelluksista nyt tulee aina kaiken maailman pöpöjä ja viruksia. Tätä pitäis nyt kyllä sitten miettiä ennen kun tehdään mitään. Voisitko sä näyttää sen nyt siitä puhelimellas?”

Minä: ”No voin mä vaikka Googlesta näyttää, jos kelpaa.”

Äiti: ”No minä nyt kyllä kattosin sen sovelluksen, niin näytäpä se.”

Minä: *kiristelee hampaitaan* Niin, mullahan ei siis tosiaan oo sitä vielä, sen takiahan mä tässä edelleen seison.”

Äiti: ”Niin no älä nyt missään tapauksessa mee lataamaan sinne mitään. Kyllä siinä puhelimessa oli kaikki tarpeellinen, kun se ostettiin, ei sinne mitään latauksia tarvii tehä.”

Minä: ”Äiti – mitä varten sä luulet, että sovellukset on olemassa?”

Äiti: *hiljaisuus* No ne nyt vaan… jotain sellasia… pystyyhän niitä lataamaan mutta eri asia, kannattaako. Kaiken maailman viruksia niissä aina on ja… ei sitä sitten tiiä onko…”

Minä: ”Ei WhatsAppikaan ollu siinä ihan alunperin.”

Äiti: ”No olihan. Tai oli sillon kun ne puhelinliikkeen ihmiset sen sinne laitto, kun suosittelivat mielummin jotain ilmasta viestijuttua. Tää on nyt ihan eri asia.”

Minä: ”Äiti tää on täsmälleen sama juttu. Mä yritän nyt kysyä, saanko mä ladata sen Snapchatin pitääkseni yhteyttä kavereihin, ollakseni osallisena meidän luokkaa ja viestitelläkseni. Se on ilmanen ja ladattu minuutissa, kun vaan sanot että joo.”

Äiti: ”No en minä nyt näin nopeesti osaa sanoo, en minä nyt oo ees kuullut siitä vielä yhtään mitään…”

Minä: *vilkaisee kelloaan, keskusteluun on mennyt yli puol tuntia ja pöydällä on edelleen Snäpistä kertova sivusto auki*

Äiti: ”En mä nyt suosittelis. Sullahan on jo se WhatsApp.”

Minä: Okei. (Mun ajatukset: IHAN TOSISSAS PITÄÄ NYT KAIKESTA TEHÄ NÄIN HELVETIN VAIKEETA SINNE MENI MUN MAHDOLLISUUDET PÄÄSTÄ JUTTUIHIN MUKAAN YLÄASTELLA KUN EI, EIHÄN MULLA MITÄÄN SNÄPPIÄ OLE ENKÄ PÄÄSE TAASKAAN MIHINKÄÄN MUKAAN.)

Yritä vaan pitää mielessä, että ne oikeesti rakastaa sua. Esim. mä oon 13 ja en saa vieläkään käyttää mitään toppeja tms, koska ”napakin näkyy, jotain käytöstapoja”. Yritä vaan ymmärtää niitä, ne on loppujen lopuks yllättävän usein oikeessa ❤️

Vastaa aiheeseen: VANHEMMAT ON ÄRSYTTÄVII VÄLIL

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top