Siirry sisältöön
Pelkuri

Mulla on ollu syksystä asti se et mä pelkään mennä koulust pois ja muutenki liikkuu vapaa ajal yksi ku mua vanhemmat pojat on kiusannu mua. Ainaku nään ne hyppään jonnekki puskaa piiloo. En uskalla sanoo niille vastaa ku ne huuta esim. Läski, tapa ittes yms. En kestä enää ees sitä jos joku vitsil sanoo mun painost ja koosta jotai. En tiiä mitä tehä sit ku ne pojat tulee kiusaa. Oon kertonu mun vanhemmille mut en oo uskaltanu opettajille sanoo mitää. Onneks nyt on kesäloma.

Katariina

Hei!
Ompa ikävä kuulla, että sua kiusataan. Minuakin on kiusattu ja tiedän kyllä miten se romuttaa ihmistä.

En tiedä lohduttaako tämä sua yhtään, mutta muistathan sen, että sinussa ei ole mitään vikaa? Onko kiusaaminen ollut fyysistä, esim. väkivaltaa? Jos ei niin hyvä. Tuollaiset huutelut ja nimittelyt voi antaa vaan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tiedät sen, että ne käyttäytyvät sinua hölmömmin.

Tiedän, että kiusaaminen alkaa ahdistamaan ja päähän tulee pelottavia ajatuksia, mutta ne ovat vaan ajatuksia. Sinussa ei ole mitään vikaa?

Jos opettajille tuntuu vaikealta puhua, olisiko koululla joku toinen luotettava aikuinen jolle voisit uskaltaa puhua? Onko sinulla koulussa ystävää, jonka voisit ottaa vaikka aluksi mukaan?

Nauti kesälomasta!
-Katariina

Siiri-Verkk@ri

Hei!

Hienoa, että olet tullut kysymään ongelmaasi apua, sillä kiusaaminen ei ole sallittua!

Sinun kannattaa jutella vanhempiesi kanssa, mitä asialle kannattaa tehdä. Jos uskallat, kannattaa kertoa opettajallesi asiasta, sillä hän ja vanhempasi osaavat varmasti lopettaa kiusaamisen. Tiedän, että kiusaamisesta kertominen voi olla pelottavaa, mutta se kannattaa!

Ennen kuin asia on kunnolla selvinnyt älä liiku yksin niillä alueilla, missä sinua kiusanneet pojat liikkuvat. Kiusaajat eivät yleensä tule kiusaamaan, jos ihmisiä on enemmän kuin yksi!

Todella paljon tsemppiä ja toivottavasti asiasi selviää mahdollisimman nopeasti!

joku vaan

yritä olla sileen ettet välitä niistä kyll muo vanhemmat pojat haukuu muo ja mun luoka laiset mut mä ajatelen aina et ainakin jotkut muut tykää musta sellaisena kun mä oon ja toivotavasti ne lopetaa sun kiusaamisen :)

Vastaa aiheeseen: Vanhemmat pojat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top