Siirry sisältöön
:(

moi, asun kotona äitin, iskän, ja pikkusisarusteni kanssa.
nyt pikkusisarukset on 4. luokalla ja läksyjä siis enemmän. jostain syystä koulu heille on tosi vaikeeta. läksyjen kanssa pitää tapella jopa kolme tuntia. äiti yrittää parhaansa mukaan auttaa, mutta tuloksena on äitille huutoa ja kiukuttelua. no, kun iskä tulee kotiin, ja huomaa ettei läksyjä ole tehty niin sanoo heti ekana siitä äitille, että miksei tämä ole varmistanut että läksyt tehdään. tiiän hyvin ettei äiti jaksa 3-5 tuntia tapella pikkusisaruksiani vastaan. pelkkää huutoa siitä tulee. sitte iskä laittaa pikkusisarukset tekemään läksyjä ilta seiskalta,kun tulee siihen aikaan töistä. eikä sekään oo muuta kun itkua ja hammasten kiristystä.iskä sanoo aina heti että se on äitin vika et ne läksyt on tekemättä. siitä sitten tulee tappelu/kinastelu.
oon aina yrittänyt auttaa pikkusisaruksia läksyjen kanssa mut ei ne mun apua huoli. pikkusisarukset on myös tosi huolimattomia. ne unohtelee läksyjä ja tavarat jää kouluun. mä aina pakenen omaan huoneeseen koneelle kun en jaksa kuunnella tappelua. pelkään vaan eniten et iskä ja äiti eroo.

Nimetön

Moi!
Ja pahoittelut heti alkuun siitä, että olet joutunut odottamaan vastausta näin kauan :(

Tilanteesi kuulostaa ikävältä, ja olet varmasti yrittänyt auttaa parhaasi mukaan, vaikka sisaruksille apusi ei ole kelvannut. Ovatko vanhempasi olleet kouluun yhteydessä sisaruksistasi tai onko heille järjestetty tukiopetusta tai vastaavaa? Koulun tulisi puuttua oppimisvaikeuksiin, jotka voivat olla sisarusten käytöksen taustalla. Jos he saisivat asiallista tukea koulunkäyntiinsä, voisi kiukuttelukin jäädä vähemmälle. Oletko itse puhunut tilanteestasi esim. terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa? On väärin, että joudut kärsimään muiden ohella riidoista, joita pikkusisarusten koulunkäynti aiheuttaa. Puhuminen voisi auttaa käsittelemään tunteita ja helpottaa pelon kanssa. Voit puhua myös vanhempiesi kanssa siitä, miten sisarusten koulunkäyntiä voisi helpottaa, tai kirjoittaa heille kirjeen siitä, mitä pelkäät ja miksi tunnet niin. Opettajat ja vanhemmat voisivat ehkä olla yhteydessä toisiinsa sisarusten oppimisvaikeuksiin liittyen.

Tsemppiä ja halaus! =)

Vastaa aiheeseen: vanhemmat riitelee pikkusisarusteni takia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top