Siirry sisältöön
Kyllästynyt ja peloissaan

Vanhempani riitelevät koko ajan joudun olemaan peloissani että kohta jompikumpi satuttaa toisia he puhuvat vakavista aiheista ja menneistä hajottavat paikkoja ja huutava illat ja yöt en enää kestä sitä pelottaa koko ajan ja muutenkin on aivan hirveä olo.
En uskalla tuoda kavereita kotiin ja pelottaa miten minun käy jos vanhempani eroavat tai käyvät käsiksi toisiinsa mieluummin muuttaisin pois. piti purkaa tämä johonkin koska itselläni on niin paha olo :(

Saman kokenut..

Kannattaisi keskustella asiasta vanhempiesi kanssa, ja sanoa suoraan ettei ainainen riitely ole hyväksi korvillesi ja että olet huolissasi. Aina on parempi erota kuin pysyä riitaisassa suhteessa.
Vanhempasi kuitenkin rakastavat sinua myös silloin kun eivät itse ole enään yhdessä. Joten kannattaa itse kertoa heille miltä susta tuntuu.

Anniina

Sun täytyy puhua asiasta jollekkin ulkopuoliselle. Mua itteeni kans pelottaa, että ne eroaa, kun nykyään mun vanhemmat riitelee ja tiuskii toisilleen aika usein

Kia – Verkk@ri

Moikka,
todella ikävää kuulla, että olet joutunut tähän tilanteeseen.
Riitelyä on aina ikävä kuunnella, mutta varsinkin kun omat vanhemmat riitelevät, se tuntuu erityisen pahalta.
Oletko koittanut sanoa vanhemmillesi, että he riitelevät koko ajan ja, että se tuntuu sinusta pahalta? Puhuminen auttaa usein ja vanhemmat alkavat ajatella myös sinun kannaltasi asioita enemmän.
Mikäli tilanne ei meinaa helpottua, kannattaa koulujen alettua ottaa asia puheeksi esimerkiksi koulun terveydenhoitajan tai koulun kuraattorin kanssa. He osaavat ohjata tilannetta oikeaan suuntaan ja ovat vaitiolovelvollisia.
Toivottavasti tilanteesi helpottuu ja uusi kouluvuosi voi alkaa rauhassa! Voimia ja mukavaa loman loppua!
T: Kia

15w tyttö

No jos oot tosissasi tän suhteen ni itse menisin juttelee rauhallisemmalle osapuolelle (äidilles) siitä lastenkodista. Jos äitiski rupee hysterioimaan ni mee vaikka terkkarille puhumaan, se vois viedä asiaa eteenpäin. Toisaalta sun ei muutenkaa tarvi enää elää pitkää kotona (3vuotta), joten ehkä kestät..? Isääs ei voi muuttaa millää taval, sen tiiä siitä millane oma mutsi on… :/ mutmut Hyvä ettet tupakoi etkä juo, se ei mitään auttais ja vaikutat asialliselta pojalta jolla on ihana tyttöystävä, joten nauti siitä mitä sulla on. Ite en saa yhtää viikkorahaa joten 15€ ois mulle lottopotti. Voit vaikka alottaa uuden harrastuksen niin ei kotonakaan tarvis olla nii paljoon :3 jja hei Keravallako asustelet? :P asuin siel ite kunnes muutin espooseen :)

toivottavasti autoin ees vähän <3

Nimetön

Ihan vaan lohdutukseksi että en tunne ketään avioparia jotka olis saman ikäsiä ei ole mun mielestä ongelma. :-D

…..

3 Vuotta ei ole iso ikäero joten ei minusta ainakaan ole väliä.
Vanhemmat haluavat vaan parastasi ja siksi on suojelevia, mutta olet jo siinä iässä että osaat tehdä oman päätöksen.
Jos Rakastat kultaasi niin kannattaa jatkaa.

Lintu

Mun mielestä tuo on jo aika iso ikäero..kannattaa kuunnella vanhempiasi.Sinuna eroaisin.-Lintu-

Tyttö16

Sä voit olla ihan huoletta. Mä tunnen ihan samalla tavoin. Vaikka sanotaan, että murrosiässä pitäisi olla joku kapinakausi, mulla ei ikinä oo sellasta ollut ja mä pidän mun vanhempia ja koko perhettä tosi tärkeänä ja ihanana.
Kaikki ovat erilaisia ja ei sinun tarvitse alkaa kapinoida ja hengata keskustassa vain, koska kaikki muutkin tekevät niin. Yleensä sellaisten nuorien vanhemmat eivät edes välitä lapsistaan tai missä he ovat. Siksi he saavat hengata missä sattuu milloin haluvavat. Sellaiset lapset eivät saa ollenkaan kunnon kasvatusta.
Sinulla on tosi hyvät vanhemmat ja hyvä, etteivät he halua, että hengaat missä sattuu. Se kertoo, että he välittävät sinusta.
Kaupungilla hengaavilla nuorille vanhemmat eivät kerro mikä on oikein ja mikä väärin ja niille nuorille ei opeteta minkäänlaisia arvoja.
Sinun ei tarvitse tehdä asialle mitään. Ole rohkeasti oma itsesi, sinussa ei ole mitään vikaa:) Kaikki kasvaa omaan tahtiin ja en mäkään oo vielä irtautunu mun vanhemmista enkä aiokaan. Mä irtaudun mun vanhemmista sit kun haluun. Ei kannata ottaa todesta kaikkea mitä tämä yhteiskunta meille väittää. Mulle esim. väitettiin ihan tosissaan kun olin 15 et olen jo lähes aikuinen. Kaikki opettajani hoki sitä. Olen kuitenkin vielä ihan lapsi ja en halua irtautua mun vanhemmista pitkään aikaan. Mielestäni lasten pitäisi saada olla lapsia eikä pakottaa heitä aikuistumaan.
Vielä kerran, ole rohkeasti oma itsesi:)

Cloud

Parempi tilanne kun mulla. Mulla on ittelläni kapinavaihe ja en nauti siitä. Koita pysyä läheisinä vanhempies kanssa. Se on parempi niin

Samassa veneessä

Moikka!
Mä oon ihan samanlainen.Oon 15.v ja mulla ei oo mitään ongelmii vanhempieni kanssa.Mun kaveri riitelee koko ajan vanhempiesakaa mut en mää vaa.Joskus tietty jotain pientä tulee mut nehän kuuluu elämään.Muutenkin mulla ei mitään kapinointia ole.
Mä tykkään vapaa-ajalla olla kotona ja jutella mutsin kaa kaikkee ja näin.
Ei mun tee mieli minnekään kylille pyörii iltaisin. Ja varmaan parempi näin.

Nimetön

Mun vanhemmat riitelee kans koko ajan mun isän alkoholismista ja äitiki uhkaa erolla…
No mua se ei paljo pelota mutta mä kadun sitä ku mä ajattelen koko ajan että eroaisisipa ne. Sen takia että mun ei tarvi kestää isän juopottelua :/
Mun äitiki itkee mutta en uskalla lohduttaa… no oon mä kyllä pari kertaa mutta mä en siedä itkemistä (jos ymmärrätte tunteen). Nytki ne riitelee ja mä vaa piirrän siinä samalla omassa huoneessa hahmoa mikä kuvaa mun tunnetta eli vihaa :D ja se näyttää aika vihaselta :D sun kannattaa kokeilla kans :D ja sitte ku sä oot piirtäny ja huomaat kuinka hieno se on nii et huomaa riitelyä ;)

Tyttö 12v

Mun vanhemmat on eronnu. Jos riitelyä tapahtuu usein voisit mennä koulun kuraattorille tai terveydenhoitajalle puhumaan asiasta, niin voit aikuisen kanssa miettiä mitä tehdä.

Poika

En oo ite kokenu tällasta enkä tiiä miltä se tuntuu, mutta varmaan kannattaa puhua tästä riitelystä jolleki aikuselle. Koulukuraattori, terveydenhoitaja, sukulaiset… Tsemppiä kuitenki kovasti!

Vanhemmat

Kiva kuulla etten oo yksin, pitääpä kokeilla tota piirtämistä

Vastaa aiheeseen: Vanhemmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top