Siirry sisältöön
SpageLiūüŹ≥ÔłŹ‚ÄćūüĆą

eli siis, melkein vuosi sitten, näin äitini kännissä, pelkään alkoholia joten tästä jäi traumat.
kerroin tunteistani (oli pakko) ja samalla avauduin tästä asiasta, äiti ei juonut hetkeen.
kummatkaan vanhemmista EI ole alkoholisteja jne, otan osaa jotka joutuvat kokemaan esim väkivaltaa alkoholin ympärillä.

olen huomannut, että kun jompi kumpi vanhemmista käy hiukan bilettämässä, tunnen sitä samaa kipua mitä jouduin kokemaan silloin vuosi sitten, olen monestikkin kuullut kun jompi kumpi tulee kännissä kotia jos oon vielä valveilla kun ei uni tuu, alan automaattisesti itkemään ja koen ehkä hiukan pelkoa.

se tunne kun tietää että vanhemmat juo tekee pahaa ajatella, en jaksa enään.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei SpageLiūüŹ≥ÔłŹ‚ÄćūüĆą,

Olipa hyvä, että kirjoitit ajatuksistasi!

Todella hienoa, ett√§ olet kertonut tunteistasi √§idillesi, kun vuosi sitten oli ollut t√§m√§ tilanne, jossa olit n√§hnyt √§itisi humalassa. Jos pelottaa ja on turvaton olo, niin se onkin t√§rke√§√§, ett√§ siit√§ pystyy kertomaan aikuiselle. On ik√§v√§ kuitenkin kuulla, ett√§ koet pelkoa ja kurjaa oloa ‚Äď toisaalta se on hyvin ymm√§rrett√§v√§√§, sill√§ jos aiheeseen liittyy pelkoa, niin silloin se usein her√§tt√§√§ ik√§vi√§ tunteita uudestaan. Kun ihminen on humalassa, niin k√§ytt√§ytyminen ja olemus usein muuttuu erilaisemmaksi – se voi tuntua esimerkiksi h√§mment√§v√§lt√§ ja pelottavalta, vaikka ihminen ei k√§ytt√§ytyisik√§√§n uhkaavasti.

Muistatko, miltä sinusta tuntui silloin ensimmäisellä kerralla kertoa tästä äidillesi? Entä miltä sinusta tuntuisi ottaa tämä asia puheeksi uudestaan vanhempiesi kanssa? Kun asia painaa mieltä, niin silloin on tärkeää, että siitä pääsee puhumaan. Erilaisia pelkoja ja huolenaiheita voi käsitellä myös esimerkiksi koulukuraattorin tai -terveydenhoitajan kanssa.

Jos haluat anonyymisti jutella tästä tai ihan mistä tahansa muusta aiheesta, voit soittaa myös meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat ilmaisia, luottamuksellisia ja nimettömiä. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Mukavaa loppukesää toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: vanhempien juominenūü•ā

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top