Siirry sisältöön
Nah

Miten saisin vanhempani luottamaan muhun?
Äiti ei luota siihen että mä pärjäisin yksin, ja isä uskoo että en osaa tehdä mitään itsenäisesti. En saa pyöräillä tuttuja reittejä yksin sillä äiti pelkää että törmäisin johonkin hulluun, en saa mennä lähimetsään kun äiti pelkää että satuttaisin itseäni. Isä antaa mun mennä minne haluan, mutta isä ei anna mun esim. tehdä ruokaa, koska luulee etten osaa. Eli lyhyesti: äiti uskoo etten pärjää kodin ulkopuolella yksin, ja isä pelkää etten osaa tehdä pieniä koti askareita.
Olen perheen ainoa lapsi, tiedän että ne vaan suojelee mua kun oon rasavilli murrosikäinen ja haluan kokeilla rajojani, mutta niin.
Haluaisin vähän vapauksia ja vanhempien luottamuksen siihen että pärjään yksin…
Miten onnistuisin?

Sartsu – Verkk@ri

Moikka!

Ikävä kuulla, että vanhempasi eivät luota sinuun tuollaisissa asioissa. Ihanaa kuitenkin, että he selvästi välittävät sinusta ja haluavat suojella sinua.

Mitä jos tekisitte kotona yhdessä ruokaa ja muita kotiaskareita? Silloin vanhempasi näkisivät, että selviät itse kotiaskareista. Voisit vaikka kysyä, voisiko vanhempasi opettaa sinua tekemään makaronilaatikkoa, kun se on niin herkullista ja haluaisit oppia tekemään ruokaa itse? Vaikka osaisitkin jo, luulen että vanhemmat ottaisivat sen suurena kehuna ruoanlaittotaitojensa suhteen sekä sen, että haluat tehdä jotain heidän kanssa yhdessä. Jos kokkailut sujuvat hyvin, voisit kysyä, saisitko seuraavan kerran kokeilla tehdä ruoan itsenäisesti.

Olisi myös hyvä, jos voisitte keskustella vanhempiesi kanssa tästä asiasta. Kerro vanhemmillesi asiallisesti, mikä mieltäsi painaa. Kysy myös, mikä heitä itsenäisesti kulkemisessa pelottaa. Onko vanhemmillesi tai vanhempiesi tutuillesi mahdollisesti sattunut jokin ikävä kokemus, mitä he pelkäävät. Entä jos otat jonkun kaverin mukaan ja menisitte pyöräilemään? Ja voitte keskustella vaikka tilateista, joita voisi sattua ja miten silloin täytyisi toimia. Aina on hyvä olla varuillaan, mutta ei tästä elämästä mitään tule jos pelkää koulu/työmatkalla jokaisen vastaantulijan hyökkäävän kimppuun.

Aurinkoista kevättä!
-Sartsu

joku

Kuullostat vähän mun luokkalaiselta

Mut koita puhuu banhempies kanssa

Vastaa aiheeseen: Vanhempien luottamus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top