Siirry sisältöön
Nohate

No hate. Oon 13 ja mun poikaystävä 14. Me ollaan tunnettu kolme vuotta ja seurusteltu jo jonkin aikaa SALASSA VANHEMMILTA. Tiiän et ollaan monien mielest liian nuorii yms, mut oon omasta mielestäni valmis, ja en kaipaa enää mitää ala-asteen feikki ihastumis suhteit vaa me kummatki otetaaniha tosissaan.
Mutta, meijä vanhemmat on kavereita ja heidän mielestä me ei voida seurustella ” koska ootte liian nuorii ettekä tiä mitää rakkaudesta” ne on monesti katkaisu liittymät ja takavarikoinut puhelimet ettei saatas puhuu.
En jaksa kirjoittaa kauheet stoorii mut toivottavasti tajusitte! :)
Sanokaa mielipiteit, ONKO VANHEMMILLA OIKEUS PÄÄTTÄÄ LASTEN IHMISSUHTEISTA?!?!!
Kiitos hei:/

boy 13

Siis mitäs ihmettä muute mistä päin oot. Mutta nii mun vanhemmmat ainaki antaa twhä mitä haluun. Muute onks sun vanhemmat kristittyi. Vois johtyy siint

HotChocolate

Nyt täytyy sanoa että vähän naurahdin, se onko kristitty tai ei, harvoin tarkoittaa salliiko vanhemmat jotain vai ei (siis tarkoitan nyt seurustelua jne). Olen kristitty ja mun perhe on myös, eikä tulisi mieleenikään että he kieltäisivät tollasia asioita ja syynä olisi ”olemme kristittyjä”, joten en itse usko että tuosta johtuu.
Ja tietysti eri perheissä on aina erilaiset säännöt ja rajotteet, oli uskonnoltaan ja muilta ominaisuuksiltaan mitä lie.

Joo, eli oot todellakin vähän nuoremman puoleinen ja vaikka se tuntuu vähän vakavammalta, yleensä se on kuitenkin samassa sarjassa semmosen ihastumisen kanssa. En tietty sano sitä mitä teidän välillänne on, jotkut on ihastunut esim. lukiossa tai peruskoulussakin, ja sen jälkeen aikuisena menneet naimisiin, eli on myös vakavampia suhteita.

On semmonen sanonta kun ”rajat on rakkautta”, mm. vanhemmat asettaa lapsilleen rajoja koska he eivät halua että satutettais itteämme (henkisesti/fyysisesti) tai muuten vaan jouduttais ongelmiin.
Kuitenkin uskon että he voisivat keskustella asiasta teidän kanssaan ja keskenään, ja ymmärtää teitäkin, liittymien katkaisu kuulostaa aika rajulta.
Voisitte puhua yhdessä ja vedota siihen että hekin varmasti ovat seurustelleet, jos ei tuossa iässä vielä, niin kuitenkin myöhemmin varmasti, ja veikkaan että he ymmärtäisivät paremmin jos miettisivät tätä omalle kohdalleen?
Vanhemmat saa kyllä rajoittaa lasten tekemisiä, muttei mielestäni toisten tunteita, enkä usko että liittymien katkaisu tms, mitenkään poistaa sitä ihastumista, voisi jopa lisätä sitä, vai mitä mieltä itse olet? :)

Yrittäkää siis keskustella vanhempienne kanssa, ei kukaan tietäisi rakkaudesta mitään jos sitä ei pikkuhiljaa opittaisi (en sano että siihen olisi vielä mikään kiire). Vanhemmillanne on siis oikeus kyllä ottaa teiltä vaikka puhelimet kokonaan pois, mutta he eivät voi manipuloida teidän tunteitanne tai sulkea niitä pois.
Terve keskustelu (kaikkien äänet normaalilukemissa, huutaminen ja haukkuminen vaan pahentaa asioita) ja kompromissit olis tosi tärkeetä tässä tilanteessa, ja voit sanoa esim. ettei sun vanhempasi menetä mitään vaikka seurustelisit tai et :) mutta muista myös että he välittää susta, siksi noita rajoja on, ei ne sitä ilkeyttään tee joten yritä myös ymmärtää vanhempiasi!

Tsemppiä ja hyvää syksyä! :)

15-v poika

No, vanhemilla on vastuu lapsistaan ja myös periaatteessa kai täysi oikeus estää seurustelu ainakin 18-vuotiaaks asti lapsiltaan jos ne niin haluaa.

Mutta onko tuo oikein, siihen en ota kantaa.

nohate

Ei oo. Mua ärsyttää niitte käytös, ne usein yrittää ottaa meiltä kaikki yhteydenpito välineet pois just koska ei saada kuulemma olla ku kavereita. Aarne! ! Ja etelä suomest:) ja antaispa munkin vanhemmat ees rakastaa jos oikeesti sitä haluu.. mut ei ?

nohate

Tiiän et ollaan nuoria mut esim hänen vanhemmat on seurustellu 12v asti ja hänen kumminsa on 7v asti ja nyt naimisissa:D ollaan puhuttu tästä mut he sanoo vaan et ollaan liian nuoria. Ja he tuntee tän pojanki ja kehuu tosi mukavaksi ja näin, toki vanhemmat saa estää minkä vaa ennen 18v mut… :/

Postmodernisti

Vanhemmilasi on vain oikeus tietää, kenen kanssa seurustelet. Heillä ei ole valtaa kertoa, kenen kanssa tapailet, kenen kanssa et. Pelkästään seksi on eri asia, mistä voisit puhua vanhemmilesi.

– Tuntematon auttaja

Ziggy

Samaa mieltä HotChocolaten ja Postmodernistin kanssa. Saattaa tuntua ikävältä, mutta vanhemmillasi on oikeus. He eivät voi kuitenkaan ohjailla tunteitasi, ja kuten tosiaan HotChocolate jo selittikin, jos oikeasti välität tästä kyseisestä pojasta, vanhemmat eivät voi sammuttaa tunteitasi katkaisemalla liittymää. Suosittelen, että keskustelet asiasta vanhempiesi kanssa. Ensimmäinen suhteeni oli juuri tuon ikäisenä ja meni puihin, kylläkin siinä oli kaikkea muutakin mutta olet tosiaan vielä aika nuori. Jos kuitenkin OIKEASTI välitätte toisistanne, on kurjaa että vanhempasi toimivat noinkin tuomitsevasti. Juttele heidän kanssaan asiasta, älkää tapelko vaan tehkää kompromisseja. Ziggie toivottaa onnea ja tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: Vanhempien päätös (kö) ?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top