Siirry sisältöön
.

En tiiä mille palstalle tää kuuluis mutta laitoin tänne kuitenki. Oon siis yläasteella oleva vanhoillislestadiolainen tyttö. Ja mää en jaksais olla lestadiolainen enään. Ja mulla on tästä tosi ristiriitasia ajatuksia koska mulla on paljon lestadiolaisia ystäviä joitten kans on tosi ihanaa olla ja en muutenkaan haluais erota niistä mitenkään. Ja tykkään käyä seuroissa ja ramiksessa, ja haluaisin muuten olla uskovainen…

…mutta nuo säännöt joita tässä yhteisössä on, on jotku aivan älyttömiä. Esim meikkaaminen tai kiroileminen ei niin iso juttu oo ku en kauheena ees meikkais jos saisin, eikä kiroileminen mun suuhun sovi. Mutta joku ”huonon musiikin kuuntelu,” en ymmärrä mikä siinä on että se muka heikentäis mun uskoa. Ja sille säännölle ei oo yhtään hyvää perustelua. Oon tosi musikaalinen ihminen ja tykkään kaikenlaisesta musiikista ja haluaisin myös kuunnella kaikkea, eikä se mun uskoa haurastuttaisi.

Sitten kun ehkäisyn käyttö on myös kiellettyä, niin musta se on aivan älytöntä että jos menee nainen menee naimisiin, niin se on selvä synnytyskone sitten. Jos aion mennä naimisiin isona niin haluaisin jottai max. 3 lasta, mutta sitäpä ei tämä uskonto hyväksyisi.

Tuntuu, että tässä uskonnossa miehellä on ylivoimaisesti helpompi osa ja vähemmän sääntöjä miehiin liittyen. Ja eikä tuota ajatusta helpota yhtään se, että nämä säännöt jotka koskee pääosin naisia, on miesten päättämiä.

Sori oli varmaan tosi sekavasti kirjoitettu, mutta kerro jos satut samaistumaan❤

Joku

En oo ite lestadiolainen, mutta oon kuullu muiltakin lestadiolaisnuorilta samanlaista. Mulla on vaan tohon yhteen kohtaan oikeestaan sanottavaa, eiks kannata hankia sellanen kumppani, joka on ite kans vähän samaa mieltä tosta että vois käyttää ehkäsyä? Eihän sun vanhemmat nyt kuitenkaan sinne sänkyyn tuu tarkistamaan, onko kondomia vai eikö.

Vastaa aiheeseen: Vanhoillislestadiolaisuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top