Siirry sisältöön
Tyttö

Moi! Oon siis nyt ysil ja oon tässä vuodenmittaan miettinyt että menisin lukion jälkeen armeijaan. Se vaikuttais niin siistiltä ja mielenkiintoselta kokemukselta, mut en tiiä sit kannattaako. Kun silleen oon aika ujo, niin en tiiä että pärjäisinkö siellä ja sit kun en aatellu mihinkää poliisiks kouluttautua, nii en tiiä sit oisko siitä mitään hyötyä. Emmätiiä onko tääl ketää armeijan käynyttä, mut osaako kukaa muukaa sanoa millasen henkilön kannattaa armeijaan hakea ja miks kannattaa ja miks ei kannata hakea sinne?

✨️mAtErIaL gWoRl ✨️

Kannattaa vaan seurata sydäntään ja mennä etiäppäin:) itte oon päättänyt meneväni armeijaan ja oon tytsy:3 mut haluun hyödyntään kaiken mahdollisen ku tänne maailmaan on sunnytty niin kai se elämä pitää sir hyödyntääkki:)

Myöhemmin asevelvollinen poika

Enpä ole itse varusmiespalvelusta suorittanut, vielä. Nuortennetissä en ole paljoa nähnyt sen ikäisiä, joilla kokemus olisi jo takana. Netin keskustelupalstoilta ja sosiaalisesta mediasta löytyy paljon inttijuttuja, mutta suhtaudun niihin kyllä aika kriittisesti. Jos sinulla on lähipiirissäsi luotettavia miehiä, niin kysypä vaikka useammalta niiltä näitä kysymyksiä. Puolustusvoimien nettisivuilta löytyy myös jotain.

Voisin kyllä suositella asepalvelusta. Siinä olisi sinulle vähintään uusi kokemus, jos ei mitään muuta. Ei armeijassa pelkästään ampumaan opeteta. Siellä koulutetaan mm. lääkintämiehiä, kuorma-autonkuljettajia, keittäjiä, valokuvaajia, atk-ihmisiä ja paljon muuta. Erilaisia palvelustehtäviä voi katsoa Puolustusvoimien nettisivuilta. Aika monta alaa siellä lopulta on. Työnhaussa voi sitten sanoa käyneensä armeijan ja kertoa, mitä siellä on oppinut. Itsesi lisäksi myös koko kansa hyötyy, kun koulutetaan sotilaita.

Jos fyysinen kunto on huono, niin sitten armeijassa voi pärjätä heikosti. Toki voihan aina ottaa tavoitteeksi kuntoilla ja sitten mennä palvelukseen. Armeijaan meno voi lykätä jatko-opintoja tai perheen perustamista, mutta muita huonoja puolia ei mieleen tullut.

Ainiin, naiset pääsevät pois intistä ilman seurauksia ensimmäisten viikkojen aikana.

kyyl

Ehdottomasti, armeija ei varmasti ole turha. Jokaiselta sen käyneeltä löytyy mittava määrä tietoa, taitoa ja kokemusta monista sellaisista asioista jollaista armeijankäymättömällä ei varmasti löydy!

Vastaa aiheeseen: Vapaaehtonen asepalvelus??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top