Siirry sisältöön
# (¤.¤) #

Miksei olisi aika syrjäyttää ilmastonmuutos ja syödä vegaanisia ruokia?
Ei kannata heti ajatella että:”Hyi, vegeruoka on perseestä ja ihan paskaa, ei se vaikuta ilmastonmuutokseen vaikka lopettaisin lihansyönnin” vaan kannattaa ajatella asiaa positiivisesti ja käydä kaupan vegehyllyltä ostamassa tofua/vegekebabia. Ottakaa asenne vegeruokaan iloisesti! Sinäkin voit vaikuttaa!

Kata, verkk@ri

Moi!

Tärkeä aihe ottaa esille ja minusta on hyvä että täällä nuortennetissäkin puhutaan ympäristöasioista.

Ymmärrän huolesi ja mielipiteesi täysin mutta ihmisillä on eri syitä tehdä asioita miten tekee. Esimerkiksi minun kohdalla monet vegaaniset vaihtoehdot eivät sovi vatsalle ja tulen kipeäksi jos syön niitä.

Näissä ekojutuissa mennään kyllä aivan metsään jos aletaan syyllistämään toisia. Minä syön muuten puhdasta ja tuoretta ruokaa, mikä on niin terveyden kuin ilmastonmuutoksenkin kannalta parempi kuin esimerkiksi valmisruoka. :)

Ja teen paljon muita asioita ympäristön hyväksi. Ihan esimerkiksi:

– en omista ajokorttia vaikka olen täysi-ikäinen. liikun julkisilla, kävellen ja pyörällä.
– kierrätän ja en osta mitään turhaa.
– valitsen usein vegaanisen vaihtoehdon ruuaksi, jos se vain on mahdollista esimerkiksi terveyden kannalta.
– äänestin eduskuntavaaleissa vihreitä, ja sitä kautta vaikutin siihen että vihreät teki vaalivoittoa ja sai lisäpaikkoja eduskuntaan, mikä tietysti tarkoittaa seuraavan kauden aikana ympäristöystävällisempää politiikkaa. :)

– Kata

Azzie

Itse pidän paljon vegeruuasta, enkä ole muutenkaan syönyt lihaa vuosiin enää. Nykyään on tosi helppoja ja maukkaita vaihtoehtoja, ei pelkästään sitä herne-maissi-paprikaa. Aina voi kokeilla ja tutustua, ei kannata pitää kiinni vanhoista tavoista, jos selitys on vain ”noku liha on hyvää” tai ”kasvit on pupuille”. Luovalla ruuanlaitolla kaikesta saa hyvää, ja netistä löytyy helposti reseptejä. Jopa pikaruokapaikoissa alkaa olla hyviä vegeversioita.

vegaani

Vegaanisuus on yksi parhaista tavoista vaikuttaa ilmaston muutokseen ja muuhunkin! Suosittelen! Tässä vielä inkki jos joku haluaa käydä katsomassa hyviä pointteja vegaanisuuteen liittyen http://vegaani.org/tietoa/miksi-vegaaniksi/
Ei kannata välittää muiden puheista. Sinä sentään teet jotain! Kannattaa myös googletella niitä vege vaihtoehtoja, ne on kehittynyt kovasti ja useimmat erittäin hyviä.
Rohkeutta vaan peliin!

90 lk

no siis se että valitsee vegaani ruoan lihan sijaan on mielestäni turhaa sillä et pelasta eläimiä taikka ympäristöä sillä se liha on jo siellä hyllyllä. se että ei valitse sitä lihaa ajatellen että pelastan eläimen meinaa vain sitä että joku toinen ottaa sen lihan puolestasi

Outo (ko?)

Joo tiiän että tää on vanha keskustelu mutta entä jos on ihmisiä jotka eivät pysty syämään/pidä vegeruoasta. Kun ihmisethän ovat kaikki erinlaisia…😅

Janus

Ihmisiä ei saa pakottaa syömään jotain tiettyä ruokavaliota. Jos kaikki Suomessa asuvat ihmiset alkaisivat syömään ainoastaan vegeä, se ei muuttaisi maailmantilannetta. Turhaa ja epäloogista mielestäni.

Vastaa aiheeseen: Vegaaniset ruoat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top