Siirry sisältöön
Oonihapoikki

Moikka!
Oon 16-vuotias tyttö. Mulla on kaua ollu ongelmia kuten masennusta, ahdistusta ja massiivinen päihdeongelma.
Tulkaa juttelee. Haluaisin saada vertaistukee/antaa vertaistukee!

SpageLi 🏳️‍🌈

heips :)
itekki kamppailen masennusken kaa (ei oo diagnosoitu mutta oon aika varma että mul on masennus)
kaikki ahistaa..

[osa viestistä poistettu]

🌈rainbow🌈

Moikka!
Mulle on todettu keskivaikee masennus, ahistaa tosi paljon.
En tiiä
Kaikki on vaa vaikeet

tuleva muusikko

mikään ei kiinnosta ja motivaatiota ei oikeest oo. mä uskoin kuraattorin et kun mulla oli motivaatio loppu et se oli vaan tosta keväästä kun sillon voi ahistaa ja stressaa kaikki koulu jutut.

[Viesti poistettu ja siirretty Päivystäjä mukana keskustelussa-palstalle]

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei ”tuleva muusikko”,
Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle otsikolla ”VS: Vertaistukea?”. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun.

Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai
chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat auki kesäisin joka päivä klo 17-20.

Valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee joka päivä 24/7 numerossa: 09 2525 0111. Hätätilanteessa voit aina soittaa hätänumeroon 112. Voit myös ottaa yhteyttä terveydenhoitoon tai esimerkiksi koulun henkilökuntaan, jos olet koulussa. Usein puhuminen auttaa vaikeassa tilanteessa, älä siis jää yksin!

Olet arvokas ihminen ja ansaitset tukea vaikeaan tilanteeseen. Vaikka elämä vaikuttaisi nyt synkältä, niin toivoa on ja apua on saatavilla.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

random tyyppi

Moi!
Aattelin vaa jakaa mun kokemuksen tänne ja jotai muuta. Oon siis 15v tyttö ja alotan ysiluokan. Mua on kiusattu ala-asteella koko luokan voimin ja vielä nykyäänkään mulla ei ole mun luokalla kavereita. Toki siihen on vaikuttanu pieni paikkakunta ja vaan yks ala-aste josta siirrytään yhelle yläasteelle jossa on lukio samassa. Ja lisäks yks tai kaks luokkaa per luokka-aste.

Oon saanu epävirallisen diagnoosin masennuksesta joka on johtunu ilman epäilystä täst kiusaamisjutusta. Yritän vaan jatkaa elämää, mutta ahistaa vaan kun kohta alkaa ysiluokka mutta en millään jaksais olla joka patin päivä niitten mun vanhojen kiusaajien kans samassa luokassa ja yrittää tehä ryhmätöitä ja paritöitä (joita on ihan liikaa) kunnolla.
Mulla ei siis oo kavereita koulussa mut ei oo kyl muuallakaa lähellä ja ne jotka on kaukana nii niit näkee ehkä kerran kahes kuuaudes parhaimmillaa ku matkaa on joku 60+km. Ja en tiiä ees kuin moni niist haluis olla mun ystävä koska niil on muita niille paljon tärkeempiä ystäviä nii tuntuu et mä oon vaa joku varakaveri jota huomioidaan sillon ku ei oo parempaa tarjolla.

Oon ollu sellane semi hyvä koulussa ku oon halunnu näyttää niille kiusaajille et oon muutaki ku pelkkä paskakasa mut nyt koronan ja muun ahistuksen takii on motivaatio loppunu ja numerot on alkanu laskemaa. Tunnit menee siihen et ajattelen kuinka monta päivää on vielä jäljellä. Ne siis mun luokkalaiset on niitä samoja jotka ala-asteella kiusas mua ja nyt ne vaa ei välitä musta ja nyrpistää nokkaansa jos ymmärrätte.

En tiiä mistä teiän masennus johtuu mutta haluun tsempata teitä eteenpäin ja just sulle joka luet tätä nii haluun sanoo et oot upee ihminen. Tsemppiä kaikille kohtalotovereille masennuksen keskelle. Miettikää mistä teiän masennus johtuu, koittakaa kertoo jollekki ja miettikää jonku luotettavan aikuisen kans et voiks sille tehä jotain sille asialle ja hakekaa rohkeesti ammattilaisen apua.❤️❤️
Mäkään en ois tässä kirjottamassa tånne nyt jos en ois jollekki jo saanu purkaa kasvotusten pahaa oloa. Mut kannattaa valita huolella sellanen ihminen jolle voi kertoo koska jos on joku vaikee asia ni se voi kuormittaa vaikka kaveria niin paljon et sil tulee ahistunu olo ku sille on sanottu et älä kerro kellekkää ja se on huolestunu ja haluu sulle apua❤️ Muistakaa et ystävien ei pitäis olla psykologeja tai mitää terapeutteja. Toki poikkeuksia voi olla. Mutta ei mulla sitte muuta veny aika paljo vissii tää mut ei voi mitää. Tsemppiä kaikille tosi paljon😘🥰

Vastaa aiheeseen: Vertaistukea?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top