Siirry sisältöön
Itsensä vihaaja

Vihaan itseeni kaikessa. Aloitetaan ulkonäöstä. Mulla on atooppinen ihottuma, jonka takia mua kutittaa 24/7. Käytän kaikenlaisia rasvoja, mutta mikään ei auta. Nolottaa aina ihan sikana mennä esim uimahalliin, kun iho on monesta paikkaa punainen ja raapiumilla. Toinen ulkonäkö asia, oon ihan sika karvanen. Mulla on karvoja ihan sikana kainaloissa, alapäässä käsissä ja jaloissa. Henkisesti Mulla on vielä enemmän ongelmia. Tunnen itseni koko ajan hylätyksi. Kuulostaa tosi pieniltä asioilta, mutta näistä johtuen: Yks kaveri pitää synttäri juhlat ja kaikki muut luokan tytöt kutsutaan paitsi minut, toinen kaveri pitää haloween juhlat ja niissä sama juttu ja kolmas asia, tänään sovin kahden kaverini kanssa, että menemme yhtä matkaa kotiin päin no minä lähdin käymään vessassa ja he olivat menneet kahdestaan ilman minua.
Mulla on pahat itsehiltä ongelmat ja koska en halua näyttää tyhmältä koulussa, hillitsen siellä niin hyvin kuin pystyn ja monesti puran itseeni sisko parkaani. Lisäksi olen huolestunut siitä, että minusta on mukavaa puhua toisista pahaa selän takana. [Osa tekstistä poistettu]
Kiitos jos jaksoit lukea kokonaan.

Nuortennetin ylläpito

Hei Itsensä vihaaja
Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi
aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa”
-keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla
keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan
julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.
Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111)
tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa
anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.
Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Verkkari

Hei kiitos, että kirjoitit tänne! :)
Kirjoitit paljon juttua niin alotan tosta alusta. Mun kumppanilla on atoppinen ihottuma myös, joten tiiän jotenkuten ne ongelmat, ja ne ei oo kivoja. Oot varmaan käyny lääkärissä sitä varten, joten toivon että löydät jonkin rasvan tai apukeinon siihen. (Jos et ole käyny vielä niin terveydenhoitajalta voi saada lähetteen lääkärille). Mutta siinä ei oo mitään vikaa olla punainen tai raapiutunut, yritä jos mahdollista olla välittämättä muiden mielipiteistä vaikka se on vaikeeta. Ja jos teillä on uintia, tai muuta joka aiheuttaa ongelmia, niin voit varmaankin kertoa opelle ettet pääse. Luulisi open ymmärtävän jos selität hyvin. Sitten ne karvat ei haittaa mitään, ja varsinkin kun niitten sheivaus varmaan ärsyttäis ihoa vaan enemmän.

Nää jutut ei ole mitään pieniä muuten, joten ei tarvii vähitellä :). Onko sulla ketään muita kavereita koulun ulkopuolella, vaikka harrastuksessa tai netissä? Koska jos sun kaverit koulussa saa sut tuntumaan hylätyltä, niin en tiedä onko ne oikeita kavereita, mutta en osaa sanoa varmasti tän perusteella. Sä voisit yrittää puhua sun perheen kanssa tästä ongelmasta, jos siis uskallat eikä oo mitään vikaa jos et, tai vaikka et luota heihin.

Itsehillintä ongelmista en tiiä paljoa, mutta jos ne pahenee koulussa ollessa kaikkien kesken, koska et halua näyttää tyhmältä (mikä on ymmärrettävää, niin kaikki ajattelee), niin olisiko mahdollista vaikka välitunneilla saada joku paikka missä voisit olla ihan yksin, tai vaikka ulkona joku paikka. Anteeksi pitkästä lauseesta. Voit myös puhua sun siskosi kanssa näistä ongelmista jos haluat, toivottavasti se auttaisi häntä ymmärtämään sua.

Toivottavasti tästä on edes vähän apua, ja tsemppiä kaikkeen!

Vastaa aiheeseen: VIHAAN ITTEENI!!!!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top