Siirry sisältöön
kyllästynyt raivopää

Olen aina ollut tosi temperamenttinen ja impulsiivinen, eli teen ja sanon asioita ennen kuin ehdin edes kunnolla tajuta mitä tapahtuu. Väkivallasta oon päässyt jo eroon, mutta edelleen esimerkiksi mun ja poikaystävänni riitatilanteissa huudan ja sanon kaikkea mitä en edes tarkoita.

Mä todella haluaisin oppia hillitsemään itteni etten loukkais joka kerta mulle tärkeitä ihmisiä, mutta oon ihan hukassa et miten saisin kontrolloitua itteäni. Perus ”Hengitä syvään ja laske kymmeneen”-niksi ei auta, eli jotakin muita tapoja olis kiva saada.

Nimetön

Aina kun mua suututtaa niin meen jonnekkin jossa saan olla yksin esim omaan huoneeseeni. Jos en pysty lähtee siitä tilanteesta pois, niin alan miettiin kaikkea kivaa siitä henkilöstä jolle oon vihanen. Ei oo helppoo mutta kannattaa kokeilla. Tsemppiä!

Kuoren sisällä raivoaja

En ole kovin impulsiivinen tyyppi enkä kova huutamaan yleensä, mutta koitanpa jotain neuvoa. Sanoisin että vaikka tulistuisikin helposti niin huutamisen sijaan kannattaa yrittää olla vain hiljaa ja pitää niinsanotusti mölyt mahassaan. Jos toista on pakottava tarve haukkua niin se kannattaa tehdä päänsä sisällä. Silloin ei voi loukata toista ääneen, tuimat tuijotukset voivat hoitaa lopun. Mistä sitten milloinkin suuttuu, siitä kannattaa toisen kanssa puhua kun on rauhoittunut. Ja jos asia vaivaa niin knnattaa kirjoittaa vaikka jonkin sortin kiukkupäiväkirjaa johon voi kirjoittaa mikä suututtaa tai harmittaa milloinkin. Paperille asioita avaamalla voit myös keksiä itsellesi sopivan kiukunhallintakeinon ihan itse huomaamattasi. Tsemppiä ja toivottavasti oli mitään apua näistä neuvoista. :)

Firefly

Itsekin olen melko temperamenttinen ja tietyssä mielentilassa räjähdän hyvin helposti. Kun kerroin tästä koulupsykologille, hän neuvoi pysähtymään ja miettimään, mitä tunteita tuntee kyseisessä kiukustumistilanteessa ja missä päin kehoa kyseiset tunteet tuntuvat, ja millä tavoin. En ole tätä kikkaa vielä käytännössä päässyt kokeilemaan, mutta luotan kys. psykologiin ja luulisin, että toimii edes jotenkin. Tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: Vihan ja kiukun hallinta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top