Siirry sisältöön
Ujo tyttö

En koskaan uskalla viitata koulussa, koska pelkään että vastaukseni on väärin ja jos koitan miettiä vastausta kaikki vastaavat ennen minua, koska olen todella hidas miettimään. Mitä tekisin että uskaltaisin viitata? :( minua alkaa aina ahdistamaan viittaaminen ja puhuminen tunnilla.

HotChocolate

Moikka! :)

Täälläkin kirjoittelee yksi ujoudesta ”kärsivä”. Mäkin olen siis pelännyt viitata tunnilla ja joskus hävennyt silmät päästäni jos olen sanonut väärän vastauksen.
Uskon kuitenkin (ja tiedän), että ei väärät vastaukset kaada maailmaa. Ei ihmiset jää nauramaan ja miettimään sitä että joku vastasi väärin. Kaikkein paras mitä voi tehdä, on yrittää ja tehdä parhaansa, ei siis koskaan voi onnistua kaikessa mutta jos tekee parhaansa niin siitä enempää ei voi pyytää.

Kehotan sua siis rohkeasti viittaamaan tunnilla ja vaikka pänttäämällä tunnin asioita vähän etukäteen. Virheet on yks osa meidän elämää ja niiden tekeminen on todella inhimillistä, samoin jännittäminen, joten älä ihmeessä pelkää :) virheistä oppii ja kun saavuttaa uusia asioita elämässä saa lisää itseluottamusta ja rohkeutta! Joten rohkeasti viittaa, pikku hiljaa alat nostamaan kättä ylös aina vähän useammin.
Samoin puhumista voi harjoitella ja kun hengittää syvään ja rauhoittuu niin kaikki menee kyllä hyvin :)

Paljon siunausta ja tsemppiä sulle! Kaikki me ollaan erilaisia ja just hyviä sellaisina kuin ollaan, joten rohkeasti uusiin koitoksiin ja ole ylpeä itsestäsi! :)

Nimetön

Aina ei vastauksen tarvitse olla oikein. Luokkatoverit eivät naura virheille ja jos nauraa niin antaa nauraa vastaavathan hekin varmasti joskus väärin ei kukaan ole täydellinen. Miettisivät nauravat itse sitä osaako he muka itse aina vastata kaikkiin kysymyksiin oikein. Meillä yks opetus on ruvennut kysymään aina että kun se kysyy jotain se sanoo aina lopuks että ”arvauksia, tietoja?” Niin kaikki tietää ettei sen edes tarvi olla oikein. Eli Tsemppiä viittaukseen☺

Nimetön

Anteeksi, kirjoitin tabletilla ja siinä on ennustavat sanotukset. Tarkoitin siis nauravat= naurajat ja opetus= ope :)

Vastaa aiheeseen: Viittaus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top