Siirry sisältöön
Tyttö010💋

eli moiii!!!
[taisin pöllii tän idean siit ”vinkkejä 6- luokalle?” osiost ni teen ny tälläsen VINKKEJÄ SEISKA LUOKALLE. Oon siis menos syksyl seiskalle, ei oo vielä lol jännityst mut ois kiva kuulla vinkkejä🤭❤️🫶🏼🥲😗😍

Piiperoinen

Sain ite justiin ysin lopetettua eli puhun kokemuksesta

Kannattaa alkaa ihan alusta asti tutustumaan uusiin ihmisiin varsinkin omassa luokassa. Niistä saa yleensä kavereita!

Ei kannatta ottaa aineista liikaa paineita. Niistä selviää kyllä

Nuku hyvin. Unisena ei jaksa tehä yhtään mitään

Tyttö010💋

Eli kaikki voi vastaa niiku jotka menee seiskalle ja siit ylöspäin 😊

[Nimimerkki muutettu]

No moi tyttö010.
Itse menen 8.lk joten tässä tulee muutama vinkki:
Yleiset vinkit:
1. Ole aktiivinen tunnilla, seuraa mitä oppitunneilla opetetaan.
2. Älä lähde mukaan hölmöilyihin koska siitä tulee pelkkää harmia.
3. Ole ystävällinen muille niin sinutkin muistetaan.
Puhelin:
Yläkoulussa puhelinta saa käyttää vapaammin kuin alakoulussa.
1. Älä käytä sitä oppitunneilla, koska siinä menee ikä ja terveys.
2. Jos puhelinta käyttää oppitunneilla niin et opi mitään.
3. Pidä puhelin repussa.
( Koe tilanteissa puhelin on opettajan pöydällä)

Opiskelu:
1. Voin sanoa että kokeita tulee olemaan paljon. Meillä oli jopa koeviikkoja, jossa kerran oli kolme koetta ja toisella viikolla kaksi, joten varaudu niihin.
Suosittelen ostamaan jotain kouluvihkoja johon teet koeaikatauluja ja vaikka omia kokeita ( niin minä tein), tai pyydä vaikka sisaruksia tai vanhempia tekemään niitä.
2. Kun seuraat mitä oppitunneilla tapahtuu niin opiskelu on helpompaa ja lukeminen. Jos lukeminen tuntuu vaikealle niin tee niin että luet vaikka joka puolen tunnin välein vaikka 10 minuuttia koulun ja harrastuksiesi jälkeen.
En tiedä onko sinulla kielissä niin sanottuja ” Sanakokeita” eli kysytään jotain tiettyä sanoja aihe kappaleista. Niitä kannattaa lukea vaikka joka päivä ihan missä voit vain. Ota kirjat kouluun ja lue ruotsin sanoja, vaikka ei olisi juuri oppituntia.

Todistukset:
Tulet saamaan( toki riippuen koulusta), mutta joulutodistuksen ennen joululomaa. Siitä näet mitä oppiaineita sinun kannattaa opiskella enemmän ja mikä on hallussa. Eli se on niin sanotusti väli checki. Muista kuitenkin:
Kuvitellaan että saat ruotsista 10, joulutodistukseen, olet saanut kokeista 9/10, aktiivisuutesi on hyvää ja näin, niin muista että kun saat kevättodistuksen niin opettajat vertailevat kevään tuloksia myös niitä mitä olet saanut syksyllä. Eli älä pety jos ruotsi olisi 8/9. Keväällä arviointi on ainakin meidän koulussa tiukempaa kuin syksyllä. ( Kemia poikkesi koska meillä oli kemiaa syksyllä ja fysiikkaa keväällä)
Toivon että sait jotain hyviä vinkkejä näistä ja enempää en keksi joten mahtavaa 7. lk. Muista että koulu on vaativampaa kuin alakoulu. Siellä opiskellaan eikä leikitä.

Tyttö010💋

Kiitos ”piiperoinen”❤️

Tyttö010💋

Kiitti myös [nimimerkki muutettu]💘

14v

Mäkin meen kasille niin tässä vinkkejä yläkoulun aloittaville:

– Yritä mennä joka päivä samaan aikaan nukkumaan. Siitä tulee säännöllinen unirytmi ja on aamulla helpompi herätä. Kannattaa merkitä muistiin vaikka jo nyt kesällä että monelta menit nukkumaan ja monelta heräsit ja kuinka väsynyt olit. Siitä voi sitten miettiä paljonko unta tarviit ja kehittää itselle sopivan rytmin (vaikka tietty 8 aamuihin pitää herätä ajoissa)

– Keskity tunnilla. Jos keskittyminen tuntuu vaikealta, kannattaa miettiä, mistä se voisi johtua.
Monilla tunneilla kaverin vieressä istuminen voi häiritä keskittymistä, mutta itselläni esim. matikan tunneilla auttaa, kun voi pohtia tehtäviä yhdessä. Eli jos sellainen onnistuu niin kaverin viereen, mutta jos ei, mene jonnekin muualle (jos siis saatte valita itse istumajärjestyksen. Meillä jotkut opettajat antaa ja jotkut ei).
Joillakin keskittymistä voi auttaa omien muistiinpanojen tekeminen samalla, kun opettaja kertoo juttuja. Siinä avain on koittaa olla mahdollisimman tiivis. Kaikkea ei tarvitse saada ylös, keskity pääjuttuihin! Näistä voi myös kerrata vaikka kokeisiin lukiessa. Kuitenkin jos tää vaan häiritsee, ei sitä kannata tehdä.

– Yritä ottaa vaikka 10-30min aikaa jossain vaiheessa iltapäivää/iltaa päivän juttujen kertaamiseen. Tää on sellainen josta uskon että ois voinu olla mullekin hyötyä, ja aion kokeilla sitä ens vuonna. Käyt vaan nopeasti kirjasta tai vihkosta läpi jutut eri aineista, kielissä voit käyttää vaikka quizlettia sanaston kertaamiseen.
Jos on ollut joku vaikea asia, jota et ihan ymmärtänyt, voit kysyä vaikka perheenjäseneltä tai vanhemmalta tai katsoa youtubesta. Toinen näkökulma yleensä avaa asiaa paljon.

– Aloita kokeisiin lukeminen hyvissä ajoin. Kannattaa kokeilla aikataulun tekemistä siitä, mitä luet minäkin päivänä. Itse en ole vielä saanut sitä toimimaan, mutta jos vaan yhtään sopii omaan tyyliin siitä on paljon hyötyä.
Kannattaa lukea eri tyyleillä. Pelkästään kirjaa selaamalla ei jää kauheasti mieleen, vaan kannattaa myös yrittää tiivistää ydinasiat paperille tai vaikka kuunnella, jos on digikirja. Ihan vaan ääneen lukeminenkin auttaa, etenkin kielissä. Myös havainnollistavista kuvista ja flashcardeista voi olla hyötyä. Pyydä myös kaveria tai perheenjäsentä kyselemään!

– Sitten pari kielivinkkiä, koska olen kielihörhö :D
Jos haluat oikeasti oppia kieliä, ei pelkästä oppitunneilla istumisesta ole paljoa hyötyä. Kannattaa yrittää sisällyttää kieltä omaan elämään niin paljon kuin mahdollista. Katso sarjoja enkkutekstityksillä, googlaa simppelit asiat ranskaksi ja kirjoita pari lausetta päiväkirjaan ruotsiksi.
Kielioppijuttuja kannattaa yrittää soveltaa kotona vaikka läksyjenteon tai tuon kertaustuokion yhteydessä. Jos olet vaikka juuri oppinut ruotsin imperfektin, kirjoita paperille vaikka ”Minä söin omenan” ja ”Pelasimme eilen jalkapalloa”. Ihan lyhyestäkin jutusta on näkyvää hyötyä!

Siinä oli nyt jotain. Aika opiskelupainotteisia, mutta kaikista tärkeintä on se, että ei stressaa ja kuormita itseään liikaa. Vaikka kouluun kannattaa panostaa, eivät arvosanat (varsinkaan yksittäisten kokeiden tai muiden) ole kaikki kaikessa. Vietä aikaa kavereiden kanssa ja tee asioita, joista nautit. Jos on vaikeaa, mene juttelemaan vaikka koulupsykologille tai terkkarille. Ne on siellä ihan sua varten!

Tsemppiä tuleville seiskolle ja kaikille muillekin <3

Tyttö010💋

Voi kiitos vielä sinullekkin:)

Etin tän keskustelun uusiksi koska en mää muistanu vinkkejä🫣😌😍

Girlyy010

Moi! Sori kun pistän näin myöhään, mutta jospa tää tarina inspirois jotakuta. Oon siis 010 tyttö, ja oon alottanu seiskan. (Asuin eri paikkakunnalla kuin missä yläasteeni on, kuten muutkin entiset luokkalaiseni, niin en tunne hirveesti tyyppejä sielt) Ja tota olin alakoulussa tyyppi, joka halus pitää kaikki tyytyväisinä, tehdä mitätahansa muiden eteen, pelkäsin riitoja jne. Ja jäin aina kynnysmatoksi luokassani. No, yläasteen alettua pelotti ihan hitsisti. Ja olin taas muiden lellijä, kunnes…. Kaveriani alettiin kiusaamaan ”heimonsa” vuoksi (siis yksi meijän luokan poika alko vaan huutelemaan sille kaikkee) ja kerran kun oltiin just päästy tunnilta, ja se poika tulee meiän perässä se alkaa taas haukkumaan. Noh. Meni hermot. (Tausta tieto, en IKINÄ kiroile) Ja noh, huusin sille siinä sit päin naamaa v***n rasistinen *******😂lol😂 (Sensuroin myös jottei kukaan tunnista😬) Ja juu. Hiljeni, ja sit vaan juoksin pois😅 Sen jälkeen oon ihan suoraan huutanu meijän luokan pojille, jos ne jotain tyhmyyksiä tekee 👑

Eli top 3 tärkeintä juttua yläasteella
1. USKALLA OLLA ITSEVARMA JA SANOA VASTAAN (Älä liikaa äläkä opeille)

2. TEE PARHAASI JOS MAHOLLIST💅

3. ÄLÄ LÄHE MUIDEN HÖLMÖILYIHIN MUKAAN😌

Kiitos 😅🖤🩷

nuuka

älä vapeta, se on noloo

ylijumala

saatan olla myöhässä mutta tässä nyt kuitenkin jos joku vielä tarvii

kannattaa tutustua mahollisimman moneen ihmiseen vaan rohkeest. kannattaa olla vaan massan mukana. oma seiskaluokka meni vähän perseelleen kun olin kavereita kauheiden ihmisten kanssa ja siinä meni oma maine. ei kannata poiketa normista, ei ole wörtti. kannattaa pukeutua trendien mukaan.

kouluun voi panostaa jos haluaa. yleisesti kannattaa vaan tehdä mitä tahtoo, ei sillä ole juurikaan väliä lopultakaan

Vastaa aiheeseen: VINKKEJÄ 7-LUOKALLE??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top