Siirry sisältöön
kakkonen kekkonen

Otsikko. Löytyisikö teiltä? Ajattelin tehdä tällaisen koska olen itse ollut nyt reilut kaksi vuotta uupumuskierteessä ja tekisi suoraan sanottuna pikkuhiljaa mieli päästä tästä irti. Homma alkoi kasiluokan lopussa ja olen nyt lukiossa toista vuotta. Jaan tähän omia kokemuksiani ja toivoisin muiltakin. Autetaan toisiamme. :)

Itselläni auttaa liikunta, mutta se on vähän kaksiteräinen miekka, koska urheilen myöskin kovalla kilpatasolla tavoitteellisesti. Ylitreenaaminen pahentaa uupumusoireita ja toisin päin. Kovin paljoa vapaa-aikaa ei myöskään koulun lisäksi urheilulta jää. Lukion olen päätynyt käymään 3,5 vuodessa ja olen tänä syksynä pohtinut jopa täyttä neljää, mutta olen hieman vastahankaan ajatusta itse. Haluan valmistua syksyllä.

Hyväksi olen havainnut senkin, että pidän jatkuvasti mielessä, miksi tätä teen. Lukion jälkeen olisi tarkoitus mennä vuodeksi inttiin ja siitä sitten yliopistoon [osa viestistä poistettu]. Vaikka ei olisi täysin varma suunnitelmistaan, niitä kannattaa vain yrittää kehittää. Jos ei ole mitään, mitä kohti tähdätä, kaikki tuntuu turhalta ja uupumus tulee nopeasti.

Fokusoiminen niihin asioihin, mistä todella pitää auttaa myös. Päädyin itse juuri lopettamaan kasiluokalla aloittamani valinnaisen kielen, koska motivaatio ei riitä siihen enää ja aikaa tuntuu kuluvan aivan turhaan sen opiskeluun. Samat opintopisteet saa niistä musiikin kursseistakin. Jos on mahdollisuus päästä helpommalla, ei kannata epäröidä. Fysiikka minun piti kirjoittaa, olin siinä yläasteella melko hyvä ja siitä saa todistusvalinnassa paljon pisteitä, mutta ensimmäisellä kurssilla tajusin, että en jaksa tätä ja muutin suunnitelmaani. En ole opiskellut fysiikkaa enää sen yhden pakollisen jälkeen.

Sitä lisäaikaa kannattaa myös opettajilta pyytää jos vain tarvitsee. Kyllä sitä saa jos ennen palautuspäivää pyytää. Mieluummin nukun yöllä kunnolla ja hoidan palautuksen seuraavana päivänä kuin teen jotain esseetä illalla ja palautan sen 23:59 kun kansio menee kiinni.

Selfhelppi on ollut myös yllättävän hyödyllistä. Suhtauduin siihen varauksella mutta laadukkaat kirjat ovat oikeasti hyviä. Suosittelisin kaikille ainakin kirjaa ”Miksi kukaan ei ole kertonut minulle tätä aiemmin”.

Noniin. Monologi seis, teidän vuoro.

Vastaa aiheeseen: Vinkkejä opiskelu-uupumuksen ehkäisyyn ?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top