Siirry sisältöön
Ei nimimerkkiä

Oon 13v poika (7lk). Mun elämä on vaan ollu yhtä helvettiä kohta kuukauden. Mun motivaatio koulussakäyntiin on ollu jo lähes koko kevään ajan ihan loppu. Mun on hankala sietää edes yksi koulupäivä loppuun asti. Keskittyminen luokassa oli vaikeaa melun takia mutta vaihdoin toiselle luokalle. Sen jälkeen asiat meni vaan huonompaan suuntaan. Mua on viime aikoina kiusattu paljon netissä ja koulussa ja siihen on liittyny myös fyysistä väkivaltaa ja uhkailua. En pysty koulupäivän jälkeen enään mitenkään tekemään kotitehtäviä ja vanhemmat vain huutaa siitä. Kerroin asiasta vanhemmille mutta tuntuu ettei ne täysin välitä asiasta. Wilma on täynnä negatiivisia merkintöjä. Motivaatio kaikesta on jo täysin loppu ja en jaksa edes tehdä asioita joista ennen tykkäsin. En halua vaan niitä vastauksia joissa ehdotetaan kertomaan perheelle.

moms spaghetti🇺🇦

kannattaa käydä puhumassa vaikka terkkarin tai kuraattorin kanssa.
musta tuntuu että he osaa jutella tästä asiasta paremmin:)

Emilia – verkk@ri

Moikka!
kiva kun kirjoitit tilanteestasi keskustelupalstalle! :)
Tilanteesi kuulostaa tosi harmilliselta ja ymmärrettävästi vie motivaatiota ja jaksamista. Harmillista, että vanhempasi huutavat sinulle kun koitat kertoa asioista heille.
Haluan muistuttaa että kiusaaminen sinun ja kiusaaminen on aina väärin!
Mietin, kun kerroit että et haluaisi kertoa perheellesi tilanteesta, että pystyisitkö ottamaan asian puheeksi koulussa esimerkiksi psykologin, kuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa? he osaisivat auttaa sinua varmasti tässä tilanteessa ja tarjota apua. Tai jos kouluterveydenhuollon kanssa tuntuu vaikealta jutella asiasta, niin pystyisitkö ottamaan asia puheeksi opettajasi kanssa? hän pystyy tarjoamaan apua ja auttamaan eteenpäin tässä tilanteessa.

Myös nuortennetissä päivystää chat joka päivä klo 17-20, minne voi tulla juttelemaan näistä asoista tai soittaa lasten- ja nuorten puhelimeen puh. 116 111. Puhelin päivystää arkisin 14-20 ja viikonloppuisin 17-20. Nämä palvelut on täysin luottamuksellisia ja ilmaisia.

Hienoa että tulit kertomaan tänne tilanteestasi. Asiat varmasti järjestyvät vielä parhain päin! Paljon tsemppiä ja aurinkoista kevään odotusta! <3

Emilia

V

Yritä löytää vaikka yksi kouluaine joka sua kiinnostaa ja yritä olla aktiivinen siellä ja yhtäkkiä muutkin aineet voi kiinnostaa sua.

Suonjar

Oisko joku muu luotettava aikuinen, jolle voisit puhua? Jos et halua/uskalla kertoo aikuiselle asiasta, voit vaikka kertoo siitä hyvälle kaverille, joka vois välittää tiedon aikuiselle. Sanoit, että suhun on kohdistunut fyysistä väkivaltaa ja uhkailua. Tässä tapauksessa kannattaa puhua viranomaisille mahollisimman pian.

Stacy

Juttele tästä jonkun kanssa. Sen jonkun ei välttämättä tarvii olla sun perheestä. Voi auttaa myös, jos puhut ihan vaan kaverille, mutta suosittelen juttelemaan aikuisen kanssa. Vaikka kuraattorin tai terkkarin. Tai sitten, jos sulla on joku muu sukulainen, niinku täti tai setä tai joku tommonen.

Nasu

Tsemppii oikeesti tosi paljon! ❤️

12vee

Tuo kuulostaa kamalalta!

Etsi ensin vaikka joku kiinnostuksen kohde, ja keskitä huomiosi siihen.

Ja kiusaaminen on väärin! Juttele vaikka jollekin. Kuraattori yms. Sen pitäisi auttaa, ja se ei ole yhtään noloa, jos sitä miettii.

Mutta tsemppiä! Kyllä hyvät ajat vielä tulee! Ihan varmasti! 🤍

Vastaa aiheeseen: vituttaa elämä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top