Siirry sisältöön
typerä

Niin eli. Voiko ihmisellä olla masennus jos hän voi nukkua ja syödä normaalisti?

jotain

En kyl oo mikään ammattilainen mut sanoisin et voi olla masennus silloinkin vaikka nukkuu ja syö normaalisti. Mulla ainakin itellä oli pitkän aikaa tosi huono olla, ja oli paljon itsetuhosia ajatuksia mutta silti elin elämää ihan normaalisti eikä ne ajatukset vaikuttanut mun nukkumiseen tai syömiseen oikeestaan mitenkään. Ainoo ero oikeestaan sillon oli se että itkin aika useesti illalla kun muut oli menneet nukkumaan, mutta muuten elämä oli aika normaalia.

Nettiystävä

Masennuksen oireet vaihtelevat ihmisestä riippuen. Masennustiloja on eriasteisia lievästä vakavaan, ja yleinen toimintakyky vaihtelee myös ihmisestä riippuen. Masennuksen keskeisiä oireita ovat alentunut mieliala, surullisuus ja/tai jatkuvat ärtymyksen tai vihan tunteet, väsymys ja siihen mahdollisesti liittyvä toimintakyvyn lasku, mielihyvän puute, itsetunnon lasku ja siihen liittyvät itsesyytökset ja itseinho, sekä erilaiset fyysiset kivut tai sairastelut. Myös ruokahalun ja unen muutokset voivat liittyä masennukseen, mutta ne voivat puuttua kokonaan.

Jos epäilet masennusta, suosittelen kääntymään koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitajan, kuraattorin, lääkärin tai psykologin puoleen. Mikäli et opiskele missään, myös terveyskeskuksessa voidaan auttaa sinua eteenpäin. Masennuksesta voi parantua.

typerä

Joo kiitos sun vastauksesta
Ite oon käyny tosi pohjalla ja oon nyt vasta saamassa apua mutta musta se tuntuu nyt vähän turhalta koska voin ihan hyvin nytte ja sit ei mulla ikinä oo muistaakseni vaikuttanut nukkumiseen tai syömiseen jos muistan oikein. En oikeen muista siltä pahimmalta ajan jaksolta juuri mitään muuta kun sen että kärsin koulussa tulin kotiin ahmin välipalaa makasin sängyssä söin, kävin vessassa, söin, kävin suihkussa jos oli ihan pakko ja makasin puhelimella ja itkin kunnes tajusin että ahaa matkina läksyt on tekemättä mutta joo

Vastaa aiheeseen: voiko ihmisellä olla masennus jos…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top