Siirry sisältöön
UWU

Mä vaan tässä mietin yhtä juttua. et siis tiiätteks te ku jotkut on sillein muunsukupuolisia et ne määritellään niien syntyessä tytöiks mut sitte selviää myöhemmin et niillä ei oo kohtua? Niin mä mietin että onks niille kirurgisesti PAKKO tehä jotenki kohtu jos ne ei ite halua eikä siitä oo niille haittaa vaik niillä ei oo sitä? Mä yritin googlaa mut en mä löytäny siitä mitään. Et voiks joku tulla selittää tän mulle??

Matti Meikäläinen

Tossa on hesarin juttu just tosta aiheesta. Jos linkki ei toimi, kopioi ja liitä hakukenttään. Lyhyesti siinä sanottiin, että nykylääketieteen käsitys ”oikeanlaisesta” kehosta on liian kapea, eikä se, että keho on erilainen välttämättä tarkoita sitä, että se olis vääränlainen.

https://www.hs.fi/elama/art-2000007861364.html?share=ced2fc755af01db48c85411df071dda6

Nimimerkki

En ole valitettavasti asiantuntija, mutta pakko ei pitäisi olla, jos ei itse halua. Kirurgiset toimenpiteet tulisivat perustua henkilön omaan suostumukseen. Mitä tulee muunsukupuolisuuteen/yleisesti sukupuolivähemmistöihin kuulumiseen, henkilö saa itse valita, mitä kehollisia toimenpiteitä hänelle tehdään, vai tehdäänkö mitään. Ulkopuolelta tulevaa pakkoa näissä asioissa ei tulisi olla.

Adadadadad

Siis intersukupuolisia?

Ei mitään operaatioita ole pakko tehdä eikä ketään pakoteta operaatioihin. Ei siis tehdä kirurgisesti kohtua.

UWU

Ok kiits vastauksista :)
Ja joo tarkotin intersukupuolisia, hups! 😄

Vastaa aiheeseen: Voiks joku tulla selittää tän mulle?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top