Siirry sisältöön
Jokuvaan

En osaa käyttää tätä sivustoa vielä kunnolla, mutta toivottavasti tulee oikeeseen kohtaan.

Mulla on siis semmonen ongelma, että haluisin alkaa meikkaamaan kouluun melko vahvasti ja puleutumaan erillaisesti. Mua pelottaa, että mua kiusataan mun tyylistä tai siitä mitä mun päällä on. En myäskään osaa kunnolla meikata, enkä ennen oo koulussa käyttäny meikkiä ollenkaan, koska ei ole ollut äidiltä lupaa. Mä meen siis yläasteelle kun koulut alkaa.

Ja mua myös pelottaa, että opettaja/opettajat käskee mua pesemään ne meikit kesken koulupäivän. Voiko opettaja tehä niin? Toki ymmärrän, että voi mitään rasistisia kuvia mun kasvoihin piirtää, mutta esim. jos on tumma silmämeikki yms.

Tää ongelma on aika pieni, mutta näin kiusattuna kaivertaa mun mieltä.

Outotyttö

Moi!

Mä pukeudun kouluun AINA erilaisesta, koska se on musta kivaa. Mä käännän asian tavallaan itsevarmuudeksi, että uskallan olla erilainen. Jos joku tulee sinulle siitä sanomaan miltä näytät voit vain lähteä pois tai sanoa vastaan esim. Mitä se sua kiinnostaa? Uskaltaisitko itse pukeutua näin? Mitä sitten? Tai jotain vastaavaa.

Ehkä voisit keskustella äitisi kanssa meikin käyttämisestä? Ja pyytää häntä opettamaan sinua.

Toivottavasti tästä oli jotain apua.

Tsemppiä! Älä välitä muiden mielipiteestä, uskalla olla oma itsesi! :)

Azzie

Itse edustan myös tätä erillaisen pukeutumisen ja tyylisuunnan genreä, ja mielestäni jokaisella on oikeus pukeutua juuri niin kuin haluaa. Se ei ole opettajan eikä kenenkään muunkaan asia mainita meikkaamisestasi, sillä Suomen kouluissa ei ole mitään pukukoodia. Joten jos joku asiasta yrittää huomauttaa, pidä pääsi, ja kerro takaisin, ettei ole olemassa mitään lakia, joka kieltää erilaisuuden.

Vastaa aiheeseen: Voinko pukeutua silei, kun haluan?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top