Siirry sisältöön

VS: moms spaghetilleūüáļūüᶠ(se on nii kiva:D)

tuleva nuusikko

siis en haluis kirjottaa t√§nne ku tuntuu et joka kerta ku kirjotan niin mun viesti muuttuu masentavaks ja surulliseks. mut koulu alko ja ekat l√§ksyt j√§i tekem√§tt√§, kaverista ei oo apua mun ongelmiin. tuntuu et oisin kuollut sis√§lt√§. ja tii√§tteks te oikeesti kuinka paljon voimia se vie ku esit√§t ilosta koko p√§iv√§n. sitten kun ei tarvii hymyill√§ niin joku kaveri tai random tyyppi tulee siihen niin on taas hymyilt√§v√§. ja vituttaa vaan kun laitoin kaks kertaa kuudeks her√§tyksen niin molempina kertoina her√§sin seiskalta. ku ajattelin vaan nukkuu pari miksaa lis√§√§. ja en tajuu mik√§ siin√§ on kun koko aika teen jotain v√§√§rin. niin ku mik√§ mussa on vikana. oon niin vitun laiskakin. ja paska tyyppi ulkoolta ja sis√§lt√§ p√§in. oikeassa el√§m√§ss√§ ja netiss√§. sit ku kirjotan tekstarin jossa kerron mun kaverille ku mulla on vaikeeta niin poistan sen. ja ajattelen vaan et ”vittu aivan sama mit√§ apuun t√§st√§kin on”. yht√§ paljon apua kun pysyy hiljaa ja silti toivoo et joku auttais. en vaan tajuu miks ees sy√∂n tai yrit√§n ees. kun koko ajan haluun pysyy nelj√§n sein√§n v√§liss√§. ja sori siis IHAN KAIKILLE. m√§ oon ollu huono ihminen, ja siit√§ et en osaa auttaa ja kirjotan niin saatanan pitki√§ tekstej√§ joista ei ees oo apua. muuta kun ajankulua. ja siit√§ et ees oon vastannut. ja √§lk√§√§ laittako viesti√§ t√§h√§n koska musta tuntuu et m√§ en en√§√§n usko mihink√§√§n. oon vaan joku vitun turha rytistetty paperi joka on heitetty roskiin.
hyv√§√§ p√§iv√§n jatkoa kaikille!ūüėäūüíĖ

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki ‚ÄĚTuleva nuusikko‚ÄĚ!

Olen iloinen, että kirjoitit palstallemme. Olet selvästi ihana ja empaattinen ihminen ja toivot kaikille hyvää. Kunpa voisin halata sinua ja vakuuttaa, että myös sinä tarvitset kauniita sanoja ja huolenpitoa.

Se, että joudut esittämään iloista ja tunnet olevasi sisältä kuollut, tarkoittaa sitä, että et voi nyt lainkaan hyvin ja tarvitset apua. Kerroit, että kavereista ei ole ollut apua. Kaikilla nuorilla ei ole kokemusta siitä, jos menee huonosti eivätkä he osaa nuoren ikänsä vuoksi vielä olla avuksi tällaisissa tilanteissa ja se on ihan ymmärrettävää.

Toivoisinkin kovasti, että uskaltautuisit hakemaan pahaan oloosi apua aikuisilta tai ammattilaisilta. Tietävätkö perheesi aikuiset, kuinka voit? Heidän olisi tärkeää tietää, mitä sinulle kuuluu. Sinua voisi auttaa myös, että saisit kerrottua voinnista myös ystävillesi. Heidän ei tarvitse osata auttaa sinua, mutta ainakaan sinun ei tarvitsisi esittää heille, sillä se on pidemmän päälle todella raskasta.

Koulussa on ammattilaisia juuri tällaisia tilanteita varten. Terveydenhoitaja osaa auttaa myös mielen asioissa ja kuraattori ja psykologi ovat siellä teitä oppilaita varten. Varaathan jollekin heistä ajan mahdollisimman pian ja kerrot, että et voi hyvin juuri nyt. Voit vaikka näyttää heille tuon kirjoittamasi tekstin. Kuvailet siinä hyvin niitä kaikkia ajatuksia (tai ainakin osaa niistä), joita mielessäsi nyt pyörii. He osaavat kyllä auttaa sinua.

Pahoittelet tekstiss√§si sit√§, ett√§ et ole osannut auttaa l√§heisi√§si. √Ąl√§ turhaa soimaa itse√§si siit√§. Olet itsekin nuori eik√§ sinun tarvitse osata auttaa. Auttaminen on aikuisten ja ammattilaisten teht√§v√§, vaikken nyt tied√§k√§√§n, mist√§ asioista on kyse. Parhaiten autat olemalla yst√§v√§llinen ja kuuntelemalla, jos siihen on tarve. Mukavien asioiden tekeminen yhdess√§, toisen huomioiminen ja hyv√§n toivominen toiselle on ihan parasta, mit√§ voit tehd√§. Olen varma, ett√§ osaat olla hyv√§ yst√§v√§, sill√§ sinulla on tekstisi perusteella syd√§n paikallaan ja toivot l√§heisillesi pelkk√§√§ hyv√§√§. Olet ihana!

Voit halutessasi jutella tästä tai mistä tahansa muusta asiasta Lasten ja nuorten puhelimessa (numero on 116 111) tai keskustella kanssamme chatissä. Molemmat palvelut ovat auki vuoden jokaisena päivänä eivätkä ne maksa sinulle mitään.

Pidä huoli itsestäsi! Halauksin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

tuleva muusikko

en nyt tii√§ mit√§ tossa viestiss√§ oli k√§ynyūüė® mun nimi oli menny v√§√§rin. ja sori Moms spaghetti (jos n√§√§t t√§n) m√§ en tii√§ miten toi nimi on ees Tollanen kun siin√§ piti lukea ”mit√§ mun pit√§is teh√§?” ja m√§ viel√§ varmistin et siin√§ luki oikein. et miten toi otsikko oli yht√§kki√§ tollanen. mun puhelin ei varmaa toiminu sillon tai sit k√§vi ihan jotain muuta mit√§ m√§ en tehny. ja viel√§ kerran anteeks Moms spaghetti

Vastaa aiheeseen: VS: moms spaghetilleūüáļūüᶠ(se on nii kiva:D)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top