Siirry sisältöön

VS: sinä siellä, jolla on vaikeaa, tule tänne😊

SpageLi 🏳️‍🌈

tuota noin…
oon v¡¡LL**ly itteeni ja olin eile ulkona mun kavereiden kaa ja mun toinen kaveri sano et ”ooks v!!ll€lly ittees” (ku jäljet näky)
sanoin vaa et en.. nyt harmittaa
ja se sano viel sillee naurahtamalla joten se oikeesti satutti mua ..

[tämä viesti on siirretty ketjusta ”sinä siellä, jolla on vaikeaa, tule tänne😊” Päivystäjien palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei SpageLi 🏳️‍🌈,

Kiitos, kun rohkeasti kerroit, että olet viillellyt.

Kerroit, kuinka kaveri oli huomannut viiltelyjäljet ja naurahtaen kysynyt tästä. Ymmärrän, että se on satuttanut sinua ja tuntuu kurjalta puolestasi, että kaverisi oli naurahtanut asiasta. Mainitsit, että olit vastannut kieltävästi kaverillesi ja nyt kuitenkin harmittaa. Olisitko jälkikäteen ajateltuna ehkä halunnutkin vastata rehellisesti?

Itsensä satuttaminen usein kertoo siitä, että sisällä on paha olla ja sein itseänsä satuttamista käytetään keinoja sen helpottamiseksi. Olisi kuitenkin tärkeää, että tilalle löytyisi muita, turvallisempia keinoja, jolla oma olo helpottuisi. Yksin ei pidä jäädä, vaan asiasta on tärkeää kertoa jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle!

Miltä sinusta tuntuisi kertoa jollekin omalle läheiselle aikuiselle? Kertominen ei aina ole helppoa, mutta se kuitenkin kannattaa. Kun asiasta kertoo, niin se mahdollistaa sen, että voit saada ansaitsemasi tuen ja avun itsellesi.

Pahaan oloon ja itsetuhoisuuteen on tärkeää myös saada apua ammattilaiselta. Apua saa esimerkiksi koulukuraattorin, -terveydenhoitajan tai -psykologin luota. Myös terveyskeskuksesta saa apua. Ammattilaisilla on keinoja auttaa sinua ja löytää sinulle tapoja, jolla omaa pahaa oloa pystyy helpottamaan turvallisesti.

Jos haluat anonyymisti jutella aikuisen kanssa, niin Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi aina myös soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti. Myös chattiin voi tulla juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Paljon voimia sinulle!
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: sinä siellä, jolla on vaikeaa, tule tänne😊

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top