Siirry sisältöön
Wolves❤

5. Onko alkanut menkat?
– Ei ole onneksi. Pelkään menkkoja, ja jos ne alkais niin en enää eläis, koska olisin niin masentunut että v11ltäisin itseni pois maailmasta. Olen kateellinen kaikille jotka eivät ole näin masentuneita. Toivoisin, että päivystäjät vastais tähän täällä tai vaikka toisessa keskustelussa, koska en saa muuten apua:(

[tämä viesti on siirretty ketjusta ”Tylsää!? Täällä on kysymyksiä💙” Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki Wolves<3

Onpa kurja kuulla, että pelkäät kuukautisia noin paljon. Mistähän tuo pelko on saanut alkunsa? Ovatko läheisesi kuukautiset kovin kivuliaat? Jokaisella ne on erilaiset ja tulet vasta myöhemmin näkemään, millaiset omasi ovat. Monilla ne ovat aivan kivuttomat ja aiheuttavat vain pientä lisätyötä vuotopäiviin. Joillain ne ovat niukemmat ja joillain runsaammat, mutta joka tapauksessa ne eivät saisi haitata normaalia arkea.

Monesti valkovuoto lisääntyy ennen kuukautisia, jolloin ne eivät ala aivan yllätyksenä. Valkovuodon tarkoitushan on pitää emätin puhtaana ja siirtää mahdolliset bakteerit ulos elimistöstä, joten se on luonnon hyvä tapa pitää huolta naisen kropasta. Jos epäilet kuukautistesi alkavan piakkoin, kannattaa repussa pitää kuukautissuojia varmuuden varalta. Tarvittaessa niitä saa myös koulun terkkarilta.

Jos kuukautisista on sinulle haittaa eli ne ovat joko kivuliaat tai todella runsaat, niin kannattaa käydä juttelemassa niistä terkkarin kanssa. Niistä ei pitäisi joutua kärsimään liikaa. Jos niiden kanssa on aivan mahdollista elää, niin ne voidaan kyllä pitää lääkkeillä pois. Mutta kun kuukautiset joskus alkavat, niin se on merkki siitä, että kehosi toimii niin kuin sen kuuluu toimia. Uskon, että opit toimimaan niiden kanssa ajan mittaan.

Sen sijaan olen huolissani, kun kerrot olevasi masentunut. Ehkä senkin vuoksi kaikki ylimääräinen ja uusi tuntuu nyt kuormittavalta? Toivon, että saat oloosi apua, sillä ei ole oikein, että voit huonosti. Sinun kuuluisi nauttia elämästäsi ja olla onnellinen!

Nyt kun koulut ovat taas alkaneet, niin toivon sydämestäni, että kertoisit masentuneisuudestasi koulusi ammattilaisille: esimerkiksi terkkarille tai kuraattorille (mikäli et saa siihen vielä apua). Et ole ensimmäinen masentuneisuutta tunteva nuori heidän uransa aikana ja he kyllä tietävät, miten asiassa on hyvä edetä. Jos heille kertominen on vaikeaa, voit vaikka ottaa jonkun kaverin mukaan, jos se on mahdollista, tai kirjoittaa heille ensin viestin, jossa kerrot, että koet itsesi masentuneeksi.

Ethän jää yksin näiden asioiden kanssa! Jos kaipaat lisätietoa tai juttuseuraa liittyen kuukautisiin tai masentuneisuuteesi (tai missä tahansa muussa asiassa), niin olemme täällä aina sinua varten. Numeromme on 116 111, jos haluat joku päivä soittaa meille. Puhelimen lisäksi meillä on joka ilta chat sekä nettikirjepalvelu, johon voit kirjoittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kaikki palvelumme ovat ilmaisia ja anonyymejä. Olet meille tärkeä!

Pidäthän itsestäsi huolta,
halauksin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Tylsää!? Täällä on kysymyksiä💙

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top