Siirry sisältöön
Vähän pelottaa

Moi, kun oli 7lk mul rupes tulee sellast aika pahahajuista vuotoa päivittäin (väriltään vaaleaa) en silloin hirveästi ajatellut asiaa mutta nyt kun olen 8lk nii vuotoa tulee edelleen. Enää se ei haise mutta on kirkasta ja ”limaista” ja tulee siis päivittäin. Silloin 7lk käytin joka päivä pikkuhousun suojaa koska pelkäsin et menkat rulis läpi tai jotain et oiskohan se vaikuttanu asiaan… no luin netistä et vois olla hiivatulehdusta mutta se vuoto ei enää haise millekkään. Olen nyt huomannut että sitä tulee vähemmän. Vähän silti pelottaa että mikä on vikana. En ole sanonut asiasta kellekkään. Kuukautisenikin ovat myöhässä mutta en ole raskaana. Mikähän on vikana?

Minävaintäällähiivin

luulen, että puhut ihan normaalista valkovuodosta. sitä tulee naisilla ihan normisti koko ajan, niin emätin puhdistaa itseään.

Natural

Saattoi olla hiivatulehdus joka meni itsekseen ohi. Jos vuoto ei enää haise millekään, on kirkasta/vaaleaa, se on todennäköisimmin valkovuotoa. Sitä usein erittyy päivittäin, toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Se ei ole vaarallista ja kertoo vain siitä että emättimesi toimii niinkuin pitääkin. Valkovuoto on nimittäin sen oma puhdistuskeino. Itselläni se alkoi 11-vuotiaana.

Kuukautiset voivat myöhästellä kenellä tahansa mistä tahansa syystä. Jos ne nyt useamman viikon ovat myöhässä, niin kannattaa keskustella terveydenhoitajan kanssa. On myös tavallista, että saatat vain ”skipata” yhdet tai kahdetkin kuukautiset ja sitten ne tulevat taas normaalisti kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Pilkku

Se on valkovuotoa, ei mitään haitallista. En siis nyt muista että onko se sitä nestettä/ainetta jota tulee emättimen puhdistuksen aikana, mutta et ole raskaana tai minkäänlaisessa vaarassa. Jos sitä valkovuotoo on kovin paljon niin kannattaa alkaa käyttään niitä pikkuhousun suojia (ei siis kunnon kuukautis siteitä), koska se helpottaa pikkareiden pesussa ja vältyt mahdolliselta pikkareitten värjääntymiseltä.

Kannattaa alkaa pitään sen alueen hygieniasta huolta, kun se helpottaa tuoksuun ja vaihda usein (suihkujen yms jälkeen) pikkarit. Jos oot ”kiihottunu” ni vuodon määrä voi hups vaan lisääntyä. Se on ihan normaalia ja kai on kehon tapa auttaa yhdynnän aikana ”liukumisessa”.

Teillä pitäis tulla nää sukupuoli jutut tulla kohta terveystiedossa (terkuin ysiluokkalainen) niin varmaan puhutte tästä vielä enemmän. Voit myös googlailla valkovuodosta enemmän jos haluat ihan perusteellisesti siitä kaiken tietää, mut tässä on ne perus asiat.

TyyBä

Moi! Oon 4lk 11v ja mul on tullu valkovuotoo aika paljon viimeisinä päivinä ja sitä ennen vähän vähemmän. En oo varma et kauan mul on tullu sitä, mut netissä lukee et valkovuotoo pitäs tulla vuosia ennen menkkojen alkamista mut mulla ei oo tullu läheskään niin kauaa ehkä pari kk. Ja mulla on rinnat kasvanu/turvonnu tullu karvoja ja pään särkyä jonkin aikaa. Äiti ei oo koskaan puhunu mulle menkoista joka on vähän pelottavaa koska sit mun pitää vaan mennä sanoo sille et ne alko ku ne alkaa. Voisko olla menkkojen alkaminen lähiaikoina? Kiitos jos vastaatte vaikka tää onki vähän vanha keskustelu!😊

Vastaa aiheeseen: Vuotoa päivittäin

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top