Siirry sisältöön
Absolutisti

Moi kaikki! Olen 17v poika ja tänä lukuvuonna edessä wanhojen tanssit ja risteily. Wanhojen tanssit vaikuttavat ihan mukavalta kokemukselta, mutta tuon risteilyn haluaisin skipata. En juo alkoholia ja olen muutenki alle 18v joten en edes saisi ottaa alkoholia tuolla risteilyllä. Jos jään pois risteilyltä niin kaverit pilkkaa ja nauraa :/ mitä voisin tehdä tai sanoa kavereilleni jotta he ymmärtäisivät minua? Porukatkaan tuskin päästävät mua sinne risteilylle, enkä sinne oikeastaan haluaisikaan…

<3<3<><>^-^-^

Älä mene risteilylle! Sano ettet vaan halunnut, toivottavasti auttoi…….

Tyttö98

Moi. Mäki oon 17.v ja on wanhat edessä ja aion skipata risteilyn. Mäkää en juo alkoholii ja en muutekaa tykkäis mennä sinne.
Sul on oikeus olla omaa mieltä ja tehä omia päätöksiä et jos sun kaverit ei ymmärrä sua ja alkaa nauraa ja pilkaa ku et mee sinne risteilylle nii ne ei oo oikeita kavereita. Oikea kaveri arvostaa toista vaikka olisikin erilaiset periaatteet ja pyrkisi ymmärtämään miksi päätit niinkuin päätit.
Toivottavasti tästä oli apua:)

ässä

Moi, ei siun tarvii ajatella mitä muut ajattelee, ja sitäpaitsi jos kerrot sun kavereille, olettaen et ne on oikeita kavereita niin kyllä ne ymmärtää sen ja on sun puolellas. Ja jos ne ei ymmärrä niin kannattaako niitä sillon ees kuunnella. Toivon et autto.

wanhat jo tanssinut

Mun koulussani ei mitään risteilyä ole, mutta jatkot kyllä. Itekään en aikonut juuri jatkoille mennyt, vaikka wanhat tanssinkin. Wanhoissa olin siis viime vuonna, ja voin sanoa ett niissä tansseissa riittää jo niin paljon muistettavaa etten edes kaivannut mitään jatkoja!

Mun mielestä ei tarvii hirveesti selitellä mitään. Eikä tästä asiasta tarvii tehdä mitään numeroa, eihän sun välttämättä tarvii sanoa ettet ole tulossa ellei joku kysy :) Voithan sä vaikk sanoo ett oot luvannu vanhemmilles meneväs kotiin tai vastaavaa. Onks toi risteily maksullinen? Jos on, voit selitellä että joudut itse maksamaan ja haluat mieluummin säästää johonkin muuhun :) Jos sä et itse tee siitä isoa numeroa, tuskin kukaan muukaan välittää tästä yhtään sen enempää :)

Lyhyesti siis, sanot vaan suoraan ettei huvita lähteä. Kunnon kaverit ei ala pilkkaamaan tai nauramaan. Ehkä sä pelkäät ihan turhaan tuollaista reaktiota? Kumminkin 17-vuotiaat on jo aika kypsiä, pitäishän siin jo ymmärtää ettei kaikkia kiinnosta bilettäminen. Sä et varmasti ole ainoa, joka jättää tuon risteilyn väliin :D Voin kyllä sanoa ett ne todelliset muistot tulee just sieltä tansseista! Bilettää voi milloin vain, mutt kyll noi tanssit on once in a life time -kokemus!

Absolutisti

Kiitos vastauksista! Rohkaisi todella paljon :) olen kyllä miettinyt tuota kaveriporukan vaihtamista toiseen… Puhuu koko ajan kaljasta, bilettämisestä ja ei vaikuta reiluilta kavereilta :/ juttu on vaan niin että meiän luokan kaikki pojat on kauheita bilehileitä, eli en tule kauhean hyvin toimeen heidän kanssaan… Mutta wish me luck:)

bileet ovat hauskoja

En ymmärrä totaali absolutisteja ollenkaan.Hauskaa voi olla selvinpäin mutta vielä hauskempaa on humalassa.Miksi absolutistit keksii kaiken maailman tekosyitä kuin voi sanoa vain suoraan että on absolutisti jota ei huvita irrotella arjesta juhlimalla.

Nimetön

Risteilylle voi hyvin osallistua, vaikka ei joisikaan alkoholia. Jos ei halua niin paljon erottua joukosta, voi ostaa tölkeissä myytäviä alkoholittomia oluita ja muita juomia. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että et ole kiinnostunut risteilystä muutenkaan, ja sinnehän ei ole mikään pakko lähteä. Yksinkertaisinta on varmaankin sanoa vain, että ei kiinnosta. Toki voit keksiä muitakin syitä, esimerkiksi risteilyn kallis hinta, matkapahoinvointi laivalla

14v poika

Sanot kavereilles ettei kiinnosta tulla sinne risteilylle. Jos kysyvät että miksi ei muka. Niin vastaat että on mulla muukin elämä. Jotain aina keksii ja aina voi sanoa suoraan itsekkin olen ilmoittanut luokklaisilleni jotka sähkö tupakkaa polttavat ja juovat siideriä sun muuta että en niihin myrkkyihin koske limsaa saa samaan hintaan ja sitä ei kielletä ja nuotiolta saa ihan samat sauhut ku tupakista. Perustelin asiani ja ei kukaan sanonut asiasta enenpää. Toivottavast
i auttoi tiedän että sillä iällä on eri meininki.

toinen absolusti

HEi, olin itse samassa tilanteessa muutama vuosi takaperin. Olen täysin absolutisti joten en siis juo enkä polta. Osallistuin vanhojen tansseihin sekä menin jatkoille. Meillä ei ollut risteilyä. Menin jatkoille ja siellä olin sanonut kavereille, etten juo ja se oli kaikkille fine. Otin omat pullot mukaan(energiajuomaa ja kokista join) ja sitten vaan muuteen syötiin ja juotiin.

Olen yliopistolla tällä hetkellä ja laitoksellani oli juhlat. Menin sinne ja alkumalja oli alkoholia. Nostin, mutten juonut. Pöydässä sanottiin sä et oo viel juonut! Vastasin vain olen absolutisti ja ei kukaan siihen mitään sanonut.

Neuvoni sinulle älä pelkää olla oma itsesi, älä tee asioita muoden vuoksi.

Vastaa aiheeseen: Wanhojen risteily

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top