Siirry sisältöön
Pelokas

Vaikka kuudes kouluvuoteni on vasta alkanut, minua ahdistaa aivan kamalasti ajatus vanhan tutun koulun ja luokan jättämisestä. Tuleva yläaste on niin iso, ettei sinne välttämättä tule kuin hyvällä tuurilla ehkä yksi samalta luokalta, joka ei välttämättä ole edes kaveri.

Tämänhetkinen ope opettaa meitä kolmatta vuotta ja hän on ensimmäinen opettaja tai jopa aikuinen, joka ymmärtää minua. Kun tämä koulu jää taakse, en varmaan näe häntä enää ikinä.

Minulla on vain pari kaveria, mutta he ovat minulle tärkeitä. En tiedä mitä teen jos ystävyyssuhteemme katkeaa yläasteen takia. En ole hyvä saamaan uusia kavereita, olen ujo ja pelkään sosiaalisia tilanteita. Jos jollain on vinkkejä kavereiden saantiin, laittakaa ihmeessä!

Jään kaipaamaan tosi paljon koko luokkaani. Myös niitä ärsyttävimpiä kakkiaisia. Olen kuitenkin ollut suurimman osan heistä kanssa seitsemän vuotiaasta asti. Jotkut olen tuntenut jo päiväkodissa. Meistä on tullut lauma. Olen tottunut olemaan tässä laumassa niin kauan että se on kuin toinen, isompi perhe. Se lauma rikkoontuu väistämättä. Ainakin minä koen niin, en tiedä kokevatko muut asioita näin tunteellisesti.

Olen itkenyt lukemattomia kertoja näiden juttujen takia. Todennäköisesti nolaan itseni itkemällä kevätjuhlassa. Onko kenelläkään muilla tällaisia ajatuksia? Miten voin lievittää ”eroahdistusta”? Vaikea uskoa, että tulisin tottumaan uuteen luokkaryhmään saatikka pitämään sitä laumanani. Kuulemma yläasteella on myös enemmän kiusaamista, joka pelottaa. En ehkä osaa puolustautua.

Tyttönen

olen samaa mieltä ja minua vaivaa samanlaiset asiat

minua pelottaa että en saa ystäviä ja että mua aletaan kiusata sen takia että tykkään ja pidän asioista mistä kovin monet eivät tykkää ja no, olen fiksu, taiteelinen ja älykäs mutta en osaa pitää puoliani ja olen jokatapauksessä täysin erillainen kuin kovin moni muu

Ihminen

Mulla oli toi ihan sama juttu viimevuonna, siis oikeesti aivan sama juttu. En oikein osaa auttaa, ku mul alko just vasta yläkoulu. Viel ei oo tapahtunu mitään kauheeta mut ei erityisen kivaakaa. En oo tutustunu mun luokkalaisii, pari sanaa joskus ehkä vaa sanonu ja oon ollu vanhojen kamujen kaa. Ja mulla on sama ongelma, ku oon ihan sika ujo.

Joku ihminen

En oikeen osaa auttaa mutta minuakin harmittaa että kun menen yläasteelle niin luokka hajoaa sillä olen myös tottunut olemaan tässä laumassa. Mutta kavereiden saantiin yläasteella voisi auttaa opettaja. Sitten kun yläaste todella koittaa niin voisit pyytää opettajaasi auttamaan sinua tutustumaan muihin. Toivottavasti saat sitten kavereita(: Mäkin muuten meen ens vuona yläasteelle. Ei varmaan auttanu mutta kirjotinpa vaan(:

Hey, Its ✨👑Me👑✨

Ymmärrän miltä sinusta tuntuu. Kun on tottunut omaan ympäristöön, on vaikeaa päästä siitä nopeasti irti, mutta luota minuun,aluksi saattaa olla vähän hankalaa. Ajan myötä kaikki kuintenkin järjestyy ja saat paljon vapauksia. Moni luulee Yläkoulun eroavan TOSI paljon esim kutosluokasta, mutta ei se paljon eroakkaan. Kaikki uudet aineet kuten esim Biologia tai terveystieto, ne ovat kaikki ympäristöoppia, mutta hieman jaettu eri osiin. Alakoulussa kaikki ne on vain tiivistetty ja yläkoulussa niitä opetellaan vain vähän enemmän.

Kavereita saa todella nopeasti koska nuoria tulee koulusta toiseen monia. Voit aina mennä kysymään heiltä jos he haluavat istua vieressäsi tunneilla <3 Saat paljon vapautta ja tulet saamaan upeita muistoja.

Ei tarvitse ollenkaan jännittää tai hermostuttaa ( saa toki, mutta ei sitä kannata miettiä todella paljoo. )💖🫶🏼 Yläkoulussa saatat aloittaa jollain tavalla alusta, mutta katso sitä positiivisena asiana. Tulet todennäköisesti antamaan ihmisille näkeväksi paremman version itsestäsi🫶🏼🫶🏼

Toivottavasti auttoi❤️

[Nimimerkki muutettu]

Moi ymmärrän että voi ahdistaa mut mäki oon nyt 7lk ja muoki ahdisti tosi paljon ku olin ala-asteen 90 oppilaan koulussa ja nyt ylä-asteella on lähes 500 oppilasta. Mutta oon saanu uudesta luokasta tosi monta kaverii ja rinnakaisluokalta<3 et oo ainut tsemppii nauti vikasta vuodesta ala-asteella<3

Just me✨

Hei
Olen aloittanut 7 luokan ja voin kertoa että se ei ole niin kauheaa kuin voi kuvitella.

Koulun koko riippuu vähän siitä onko koulussa luokat 1-9 vai 7-9.
Jos ylä asteellasi on 7-9 luojat ei koulu tule olemaan niin iso kuin 1-9 luokan koulu.

Yläasteella joka aineessa on eri ope ( tai opettaja opettaa 2 ainetta) joten ihan varmasti joku tulee ymmärtämään huolesi. Tämän takia on myös huonompia opeja.

Minullakin on huonot sosiaaliset taidot (jos niitä siis tarkoitit) mutta niitä voi harjoitella

Muiden kansssa ystävystyminen ei ole niin vaikeaa kuin voisi kuvitella. Kannattaa vain löytää ihmisiä jotka kunnioittavat sinua ja sinä pystyt kunnioittamaan heitä.

Yläkoulussa kaveripiiri vaihtuu aika paljon mutta kaikki löytävät jonkun

Voit myös puhua huolestasi kuraattorille jos tahdot tai vaikka opettajalle.

Byee

Pelokas

Tyttönen, kiva etten oo ainut.

Nyt kuulin mun kaverilta, jonka toinen kaveri on yläasteella, että siellä on ihan mahdotonta saada kavereita ja että oppilaat kuvaa toisia oppilaita ja laittaa niitä Instagramiin yms. Lisäksi tiesin jo ennestään, että niitä läksyjä tulee tosi paljon. Mä saan aika paljon stressiä läksyistä jo nyt…

Moii!!

Moiii Pelokas! On ihan ok et sua jännittää! Mua ja varmasti KAIKKIA meijän luokkalaisia jännitti. Menin ite myös isoon kouluun ja
7-luokkalaisia on yli 100, mut silti pääsin mun kahen parhaan kaverin kanssa samalle luokalle. Meillä on siis 7 eri luokkaa seiskaluokkalaisille. Mun kolme muuta parasta kaveria on eri luokalla ja oon niiden kanssa aina välitunneilla ja mennään samaa matkaa välil kouluun ja kotiin. Oon myös ite ujo, mut tutussa seurassa ihan super puhelias ja jopa ”vähän” outo. Ymmärrän sua täysin ja ajattelin että jään kaipaamaan meijän luokkaa ja joo vähän jäin, mutta vaikka meijän luokaa ei nää kokonaisena, niin silti siellä on ne samat ihmiset. Ja sanon tän nyt MÄ itkin kevätjuhlassa ja se ei nolota mua. Ja en oo ainakaan nyt ekan viikon aikana kohdannut mitään kiusaamista, ja sun ei tarvi puolustautua muuten kun kerrot jollekki aikuiselle ja jos sua pelottaa se nii oon jonkun kaverin kanssa. Siihen itkemiseen kevätjuhlassa vielä: kuinka moni kutonen itki viime vuonna? Jos moni ni et oo ainoo! Ja mä vähän niinku halusin itkeä, miks no koska oon vaan Moii!!

:3

Voi ei, meen 7lk.lle ja muaki jännitti vaihtaa koulua ja luokkaa. Onneks mun luokalle tuli 2 mun vanhaa luokkalaista <3
Kyllä sä pärjäät, tsemppiä❤❤

😟

Moi! Oon nyt 6.lk tyttö ja meen ens vuonna yläkouluun. Mulla on ihan sama juttu, et mua pelottaa se kamalasti. Koko kesän mä oon vaan miettiny seiskalle menoo, vaikka vielä onkin vuosi alakoulussa. Asun pienellä paikkakunnalla ja käyn melko pientä koulua. Yhteensä koulussa on n.130 oppilasta ja meidän luokalla 25. Tuleva yläkoulu ei ole kaukana ja mutta on paljon isompi kuin alakoulu! Saamme kai toivoa muutamaa kaveria samalle luokalle, mutten tiedä montaako. En haluaisi valita! Kavereilla on isosisaruksia yläkoulussa ja he tietävät kaiken. Itselläni ei ole

Vastaa aiheeseen: Yläasteelle meno ahdistaa :(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top