Siirry sisältöön
🐸🏳️‍🌈🏳️‍🌈🐸

Eli siis oo nyt kutosel ja kammioon yläasteelle menemistä. Nii ois kiva jos joillain olis jotain vinkkejä.

💜🤍Tyttö09🤍💜

Moikkaa!!
Sun ei vielä tarvitse jännittää yläastetta🙂. Nauti vielä sun alakoulun vikasta vuodesta. Ei yläaste eroo ala-asteesta juurikaan. Ite rehellisesti en jännitänyt juuri ollenkaan koska kaikki mun kaverit tuli samalle luokalle kuin mä. Muista että sinnekin on tutustumispäivä sitten keväällä. Kun sitten yläaste alkaa kannattaa rohkeesti tutustuu uusiin luokkalaisiin. Mut esim. läksyjä tulee ainakin suunnilleen saman verran kuin kutosella tai vitosella jopa vähemmän (ainakin meillä) ja kokeita on hieman enemmän kuin kutosella. Eipä mulla muuta. Ja muista: yläaste on (mun mielestä) kiva paikka💜💜

Joo🫶

Ei sitä kannata pelätä! Oon ite kasil ja kutosel olin kans iha kauhuissani yläasteesta. Mut ei se nii paha oo mitä vois kuvitella, et toki aineet vaikeutuu hiukan ja tulee paaljon uusii ihmisii mut nii, siin se oikeestaa on. Mut jos jotai vinkkei ni ekakski, oo oma ittes!! Tiiän et kaikki sanoo tota mut se on totta. Tokaks, kannattaa panostaa koulunkäyntiin, varsinki taito- ja taideaineisiin ku ne loppuu kasil ellet ota niitä valinnaiseks. Joo siin ois jotai. Toivottavasti auttoi ❤️ :)

Sosionomi -opiskelija ammattikorkeakoulusta

Hei,
Yläasteelle meno on ehdottomasti monesta jännittävää ja totta kai samalla myös uutta. Yläaste on kuitenkin hyvin samanlainen ala-asteen kanssa, mutta tulee todennäköisesti paljon uusia kasvoja joihin tutustua. Ottaisin kaiken irti nyt alakoulusta ja päättäisin opiskelut hyviin arvosanoihin ja siirtyisin avoimin mielin yläasteelle, jos olisin sinä. Siellä oppii paljon uutta, tutustuu uusiin ihmisiin ja aina apua on saatavilla kaikkiin ongelmiin henkilökunnalta (opettajat, terveydenhuollon henkilöt tms.). Ei kannata turhaan jännittää, ole oma itsesi niin kuten aikaisempikin kommentoija sanoi.

Useimmiten ensimmäisinä päivät yläasteella liittyvät yläasteeseen tutustumiseen sekä samalla tutustututaan uusiin oppilaisiin. Sinne kannattaa mennä avoimin mielin, useimmiten ekoina päivinä saakin hyvin tehtyä ystäviä erilaisten tehtävien parissa.

Kannattaa myös muistaa, että muitakin jännittää yläasteelle siirtyminen eli et ole ainoa ongelman kanssa! Uskon, että kokemus on hyvä kunhan menet positiivisin mielin ja tarvittaessa pyydät tukea sekä apua henkilökunnalta.

Vastaa aiheeseen: Yläasteelle siirtyminen ahistaa/pelottaa.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top