Siirry sisältöön
Joku ihminen

Moiiiii😍💞
Mä meen ens vuonna seiskaluokalle ja haluisin vaan tietää et millasta yläasteella on. Voitte kertoo ihan mitä vaan yläasteesta✨️
Byeeee!👻

Neutraali

Olen tosi huono vastaamaan tähän, mutta pienellä paikkakunnalla ei juuri mikään muuttunut. Sai vastuun olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta muuten juuri mikään ei muuttunut.
OKEI, osa porukasta menetti puolet jäljellä olevista aivosoluistaan, mutta se nyt ei kovin ihmeellistä ole. Jos selvisit hyvin ala-asteesta, niin yläaste ei ole ongelma. Hyvillä muistiinpanoilla selviää👍👍 (Onnea koitokseen🩷)

Arvedávgi

Meno on siel aikalailla kovempaa ku alakoulussa. Rasismi ja homofobia kukoistaa, pallosta voi saada käytävällä päähän ja vessoissa haisee vape. Niistä huolimatta yläkoulu on iha jees kunhan ei vittuile luokalle jääneiden ysien kanssa. Siel on hauskaa, jos ei välitä liikaa mitä muut ajattelee, mutta ei kuitenkaan vedä mitää överiks. Onnea!

Pandora <33

Ota opiskelu tosissaan ( mutta älä rasita päätäsi liikaa ), oikeasti kuuntele ja kunnioita opettajaa, KYSY jos et ymmärrä ( luota muhun kun sanon että KYSY ), Ole oma ittes äläkä muuta itseäs vaa et joku toinen tykkäis sust. Älä vaivaa päätäsi poikien kaa.

Tuut kiittää mua myöhemmin. Oot tärkee ja riität sellaisena ku oot <3<3

ah

moiii

tyttö010

Moikka! Mä oon ollut nyt pian vuoden ylä-asteella ja ajattelin kertoa omista kokemuksista ja antaa muutaman vinkin:
– vessoissa haisee vape ja paikkoja on rikottu
– ihmiset puhuu pahaa, vaikka ei edes tuntisi niitä, joten kannattaa keskittyä löytämään pari tosi luotettavaa ja läheistä kaveria sensijaan että hommais ison mutta epäluotettavan kaveriporukan
– Me ollaan liian nuoria saamaan aikaan järkevää parisuhdetta joten tee itsellesi palvelus ja jätä sellainen huuhaa välistä vielä tässä vaiheessa
– uskalla olla oma itsesi, siten löydät oikeasti samankaltaisia kavereita
– älä puhu pahaa, se kostautuu aina, kerro aina totuus, mutta varmista ettei se ole sellainen, joka loukkaa muita
– luokilla on aina niitä joita ei opiskelu pahemmin kiinnosta, mutta älä anna niiden häiritä vaan keskity opiskeluun
– ON IHAN HITON OK OLLA HIKKE
– opettajat keskittyy paljon vähemmän luokkien sisäiseen fiiilikseen, kuin alaasteella, jos tunneilla vaan on rauhallista, joten uskalla hakea itse apua ja puhu jollekkin

toivottavasti mun kokemuksista\vinkeistä oli apua :) lav juu pookies <3 you got this

🦋🎀🦋

Siis hei jos sulla on telkkaris tai kännykäs YLE Areena nii kato seil tännimist sarjaa ku hullu hullumpi ylä aste. Se on muutenkin hyvä sarja ja musta tuntuu et se kuvailee ylä astetta aika hyvin. En oo ite viel ylä asteella oon vasta 11v mut se on mun käsitys ylä asteesta.
PS siin kiroillaan nii jos vanhemmat ei tykkää nii ei kannata.
Ainii ja luin ton tyttö010 lähettämän jutun sulle nii se sarja on aika sellainen. Hulluja poikia pari suhde draamaa (ei vielä kannata sekoittaa päätä sil) mä en oo varma onks se totta mut siin sarjas tytöil ja pojil on eri liikka tunti mut joo jaaaaa ootas…… Ainii ja jos rupeet kattoo sitä nii siitä tulee 6 kausi 23.4.
Kylsä selviit varsinkin ystävienkaa🫶🫶🫶

.

Moi! Yritän nyt vastata tähän parhaani mukaan, koska oon todellakin kokenut yläasteen kaikki eri puolet. Oon tosiaan nyt kasiluokalla.

Tosiaan, kun alotin yläasteen niin kaikki tuntu ihan samalta, kun kutosellakin. Saattoi tosin johtua asiasta et pääsin samalle luokalle mun jokaikisen kaverin kanssa ja pojatkin oli aikalailla tuttuja. En jaksanut panostaa seiskaluokalla kouluun oikeastaan yhtään, mutta hyvästä 6 luokasta oli sen verran apua, että todistukseen tuli silti 8.8 keskiarvo. Eli tosiaan seiskaluokka on aikalailla asioiden kertausta, mutta välillä kun niitä uusia asioita tuli niin ne tuntui ihan hirvittävän vaikeilta. Pärjäsin silti aika hyvin ihan yleistiedolla.

Tosiaan yläaste muistuttaa ala-astetta todella paljon, mutta yläasteella vastuu on kuitenkin jo hieman enemmän omilla harteillasi. Kokeet lisääntyy ja ympäristö muuttuu aika paljon, kun joka tunnilla oletkin eri luokissa eikä ole enää sitä tuttua ja turvallista kotiluokkaa. Olin 7 luokan edetessä täysin erilainen ihminen kuin nyt. Silloin ajautuu helposti sellaiseen miellyttämisen ja huomion tarpeeseen, jolloin itse jätin tahallaan joihinkin kokeisiin lukematta ja vedin tahallaan suuren osan kokeista huonosti, jotta sain ystäviltäni huomiota sen takia. Vinkkinä siis, että muista olla oma itsesi aina. Älä yritä miellyttää muita ja pyri aina parhaimpaasi. Huomaan kuitenkin yläasteen olevan suurta kasvamisen aikaa. Kaikki ihmiset muuttuvat ja ennenkuin huomaatkaan olet kasvanut ihmisenä järkyttävästi. Jos yrität parhaasi niin seiskaluokka tulee olemaan sinulle helppo. Hanki vain alussa hyvät ja luotettavat ystävät ympärillesi niin kaikki onnistuu! Älä ota liikaa stressiä vaan nauti yläasteesta. Ainakin itsellä se on sitä elämän parasta aikaa! Tsemppiä sulle<3

Vastaa aiheeseen: Yläkoulu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top