Siirry sisältöön
Dreamer✨️🧿💋

Onko vinkkejä siihen, kun siirtyy yläkouluun? Mä stressaan jo nyt vaik meen sinne vast vuoden pääst xD

Mut joo olisko vinkkejä, kokemuksia, faktoja tai muuta mitä kannattais tietää? Miten saada kavereita? Entä jos en löydä oikeeseen luokkaan? Entä jos kaikki alkaa vaan kiusaamaan mua ku oon pitkä?

siivekästä

Moiijjj<3
Tiiän et tää ei helpota yhtään mutta oikeesti älä stressaa! Nauti nyt tästä mitä on nyt älä mieti sinne asti. Se on oikeesti vähän sama kun siirtyis 5lk -> 6lk mut monella toki vaihtuu koulu. Mut siis jos et löydä luokkaa niin se ei haittaa! Varsinkin jos on uusi koulu niin tietenkään sä et voi tuntea sitä koulua heti opettajat ymmärtää kyllä. Ja teillä järjestetään varmasti ryhmäytyksiä joiden avulla luokka tutustuu ja sä voit niiden kaikkien tehtävien ja leikkien avulla saada kavereita. Tai kavereita voi saada myös ihan perus ryhmätöistä. Ja hei älä mieti kiusaamista. Jos sua aletaan kiusata niin kouluissa on paljon luotettavia aikuisia joille voi kertoa että kiusataan. Se taitaa olla niiden velvollisuus puuttua siihen. Tsemppiä paljon toivottavasti oli ees jotain apua mutta älä mieti yläastetta vielä ( ei sillä että se ois haastavaa ihan perus koulua vaan<3)

Kukkanen🌸

Moikka!!
Noh.. mites tän nyt aloittais? Okei, no mä alotin yläkoulun tossa viime vuonna ja mulla säily onneks sama luokka, luojan kiitos. Mutta mä ehdottaisin että menet ihan ensimmäisenä päivänä oikeesti juttelemaan niille luokkalaisille ja oo mahollisimman oma ittes. Ja oikeesti mee juttelee ja jos tuntuu että et uskalla niin ota vaan ittees niskasta kiinni ja tunget joukkoon! Ja jos tuntuu siltä että et oo tarpeeks itsevarma niin esitä itsevarmaan niin susta sit oikeesti tulee itsevarma, kuulostaa oudolta mutta toimi mulle :D
Vinkkeinä antaisin ainakin sen et aloitat opiskelun heti jaaaa.. syöt hyvin ruokalassa❤️
Ja hei jos sua kiusataan niin täälläkin voi jutella siitä chatissä ja puhelimitse luotettavan ihmisen kanssa anonyymisti.
Ja ketään ei kiinnosta jos sä teet jotain sun mielestä tyhmää, outoo tai jotain ihan mielenvikasta! Kaikki tuijottaa vaan omaa peppuu ja ooksä ite oikeesti kattonu esim jonkun pukeutumista ja ollu sillee ”toi näyttää oudolta” niin et varmaan oo!
Eli tsemppii sinne ja hyvää lukuvuotta❤️❤️❤️🌸

Dreamer✨️🧿💋

Kiitos hei ihan hirveesti! Vaikka tossa oli vaan kaksi viestiä, niin KIITOS! Niistä MOLEMMISTA sain hyviä vinkkejä! Ja kivaa vuotta teillekki❤️❤️❤️

Girl_power 010 💋

No siis mä aloitin tossa nyt syksyllä yliksen ja no tässä pari vinkkiä
1ole avoin uudenlaisille ihmisille
2ole oma itsesi
3älä kiusaa
4älätuomitse toisia

pohjanmaalainen

uudessa koulussa oppii luokat nopeasti. en tiedä muista kouluista, mutta omassani oli kolme eri yläkoulu rakennusta ja sitten kaikissa ovissa lukee luokan numero. itse olen kasilla ja omassa koulussani lukujärjestyksiä on 5 erilaista. seiskalla on viikossa tunteja 29 ja sehän on paljon mutta jos nukkuu yli 8 tuntia niin silloin ei väsytä joka päivä tsemppiä kouluun ja muista tehdä juttuja alakoulussa joita ei ehkä enää voi tehdä yläkoulussa

Nobody011

Kiitos munkin puolesta :)

Dreamer✨️🧿💋

Thanksss

Nou shein

joo hyvin se menee. pari ekaa viikkoo vähä hämmentävii mutta kyllä se siitä. koulukin tulee nopeasti tutuksi. en myöskään usko että sinua kiusataan pituutesi takia.

?

Ole oma itsesi, käyttäydy asiallisesti, pidä kiinni kaverisuhteista, ole rohkea, tutustu uusiin ihmisiin, kysy apua tarvittaessa, tee parhaasi, opiskele kunnolla, kerro jollekkin jos on vaikeaa jne/yms… Siinä muutama vinkki, joista ainakin osa saattaa olla todella vaikeita toteuttaa, mutta suosittelen kaikkia edes yrittämään.

Dreamer✨️🧿💋

👍👍👍

<3

TÄSSÄ ON VINKKEJÄ MITÄ SUN OIKEASTI KANNATTAA KUULLA!

– Opiskele ja pidä huoli siitä että ymmärrät käsitteitä. Ei oo YHTÄÄN noloo pyytää apua.

-Varaudu siihen, että alussa saattaa olla hankalaa, mutta mä lupaan, että siihen tottuu.

-Opiskele JOKA IKINEN PÄIVÄ EDES VÄHÄN. Siis lue vaikka se kappale minkä kävitte läpi, ihan vaan 15min. Luota muhun, mä vannon ettet tuu katumaan sitä.

– Nuku paljon.
( Täs mun stoori time: Siis ennen mä nukuin joka ikinen päivä tasan kello yhdeksän illalla, mutta sit yläkoulus aattelin että ois tosi ”coolia” valvoa. Kieltämättä se olikin, mutta kaduin sitä joka ikinen aamu kun heräsin. Sanoin yhdeksältä ”Hyvää yötä”, mutta nukuin vasta kello 12. Se alkoi vaikuttaa huomattavasti mun aamuihin ja tunteihin mitkä mulla oli silloin. Siis, sitä ei aluksi huomattu, joka johtuu siitä, että mä itse päätin muuttua. Huomasin kuinka pahasti tää mun unirytmi on vaikuttanut muhun, niin päätin parantaa sitä. Aloin aluksi mennä nukkumaan kello 11.30. Sit sen jälkee seuraavana yönä 11. Sitä seuraavana yönä 10.40.. Et siitä vain koitin parantaa sitä mun unirytmiä. Yleensä, mulla ei oo yhtään vaikeuksia nukahtaa, mutta jos mulla on meneillään niin paljon asioita mielessä niin uni ei vaan tule. Siksi mä myös aloin korjaamaan niitä asioita, jotka pyörivät mun päässä 24/7. Siis esim mulla oli ollut mun yhden kaverin kanssa riita, ja se vaikutti mun unensaamiseen. Kun sain asian hoidettua niin sain nukuttua huomattavasti paremmin. Eli stressi ei oo mikään vitsi. Asiat mitkä sun mielessä kulkee oikeasti vaikuttaa sun hyvinvointiin. Mä olisin voinut olla nyt todella huonossa tilanteessa, jos en olisi tehnyt mun unirytmille jotain. Ja nyt tänään koitan mennä nukkumaan tasan 10. Sitten taas sunnuntaina menen sänkyyn 9.30 ja luen siihen asti kunnes kello on 10. Lukeminen myös parantaa unen saamista todella paljon. ) Aika pitkä toi mun tarina heheheh, mut halusin vaan kertoo, että omaan hyvinvointiin kannattaa ottaa vastuuta yläkoulussa entistä enemmän.

-Ole kaikkien kanssa väleissä. Sun ei tarvii olla kaikkien paras kaveri, mutta as long as olet heidän kanssaan väleissä, olet safe.

Yläkouluu ei tarvii jännittää, mut kyl sitä voi. Se on ihan normaalia, mutta muista että kaikki tulee kokemaan tän yläkouluun menemisen etkä sä ole yksin <3

ANTEEKS KAIKKI KIRJOITUSVIRHEET..Mut kuten huomaatte, kello on 19..ja mulla ois korkea aika kerrata huomisen kotsan kokeeseen ( Päätin viettää mun 15min tauon täällä nuortennetissä hehe ) Soooo…i gotta go..LOVE U ALL <33

Dreamer✨️🧿💋

Kiittiiiiii ja ei tos ees ollu kirjotusvirheitä! Mut kiitti ku jaksoit kirjottaa noin pitkän tekstins❤️❤️❤️❤️

Vastaa aiheeseen: Yläkouluun siirtyminen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top