Siirry sisältöön
Burn out.

Koulu tuntuu kamalalta pakkopullalta. Lukion viimeistä vuotta mennään ja lyhyetkin päivät ovat raskaita. Yleinen väsymys ja ahdistus aiheuttavat ongelmia. Mietin helpottaako ammattikorkeassa vai jatkuuko yhtä raskaana? Usko yhteiskuntaan on horjumassa ja töitäkin pitäisi hakea jotta olisi edes varaa elää.

VeturiSatu

Hei! Itse opiskelen ensimmäistä vuotta ammattikorkeakoulussa ja olen myös kirjoittanut ylioppilaaksi. Mielestäni nyt ammattikorkeassa opiskelu on kevyempää ja aiheet mielenkiintoisempia, koska ala on valittu itse. Lähiopetusta on paljon vähemmän kuin lukiossa, ja sitä voi vähentää entisestään valitsemalla monimuoto-opetuksen. Ammattikorkeakoulussa opiskelu painottuu lähinnä itsenäiseen työskentelyyn, ryhmätyöskentelyyn ja työharjoitteluun. Kaikista tärkeintä mielestäni on tarkkaan valittu ja itselle mielenkiintoinen ala, joten suosittelen panostamaan kunnolla etenkin ammatinvalintaan.

Tsemppiä opintoihin ja hyvää kevättä! Terveisin Satu, Oulun veturointi

väsynyt

Moi!
Mullakin kova stressi ja ahdistus, en jaksaisi tehdä läksyjä. Haluaisin olla ystävien kanssa, perheen kanssa, mutta aika ei tunnu riittävän. Olisi myös mukava katsella joskus jotain sarjoja, mutta aikaa ei löydy. Onhan sitä aikaa, mutta kun se pitää käyttää opiskeluun, kurssien tutkimiseen (lukio), töihin (sivutyöt) tai muuhun ns. virallisempaan hommaan.
Haluaisin vain luovuttaa ja olla tekemättä mitään, heittää kaiken kokonaan pois, mutta tiedän siitä koituvan harmia myöhemmäksi. Aikakin menee hirveän nopeaa vauhtia, enkä osaa enää nauttia niin kuin ennen elämästä, koska kokoajan on kiire jonnekin. Mielessä on vain ajatus missä pitää olla seuraavaksi. Olen todella usein väsynyt, vaikka olisin nukkunut monta hyvää yötä. Olisi kiva vaan nukkua pari kuukautta eteenpäin. Kiitos- väsynytjauupunut

Kata, verkk@ri

Tsemppiä!!!<3

Vastaa aiheeseen: Yleinen väsymys kaikkeen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top