Siirry sisältöön
rawrr

Olen 14 vuotias tyttö ja minulla on yksi ystävä johon en oikein osaa suhtautua. Koulussa olen hänelle ilmaa ja hän kohtelee minua miten sattuu eikä oikein välitä mitä sanoo minulle, koska hän kuuluu ”suosittujen” porukkaan. Sitten taas koulun ulkopuolella hän on koko ajan kanssani mutta ystävällisemmäksi hän muuttuu. Hän on monta kertaa ollut minulle vihainen ja syyttänyt minua kaikesta silloin kun jotkut hänen suositut ystävänsä ovat olleet riidoissa tai silloin kun hän itse on masentunut. Olen sanonut hänelle että en ole hänen stressilelu mutta sama jatkuu. Pitäisikö minun olla hänen ystävänsä kaikesta huolimatta? Onhan hänen seura välillä ihan mukavaakin.

Mindy

No ei musta kyllä pitäisi! Ystävän ei kuulu olla joku, mitä pitää väkisin kestää. Se ilmeisesti halveksii sua, ja on sulle mukava vaan sillon kun huvittaa.

heips

no mun mielestä tää ystävä ei oo ansainnu sun ystävyyttä..ei se voi kohdella sua sillee..ollaan,ei ollaan vaan jos ollaan ystäviä nii silloin ollaan eikä tehä semmosta että toisten seurassa ei voi olla muttta kahestaa voi.

Siiri-Verkk@ri

Hei!

Voi harmi, että sinulla on tällainen tilanne!

Sinun kannattaa kertoa huolestasi kaverillesi, sillä yleensä, kun asioista keskustellaan asiat ratkeavat. Kerro hänelle, miltä sinusta tuntuu ja kysyä häneltä, mistä hänen käytöksensä johtuu.

Voit myös jutella asiasta vanhempiesi kanssa ja miettiä, mitä voisit tehdä tilanteen korjaamiseksi. Onko sinulla naapurissasi tai koulussa ketään kivan tuntuista ihmistä, johon voisit tutustua ja ehkä saada uuden ystävän?

Toivottavasti asiat selviävät!

Vastaa aiheeseen: Ystävä ongelma

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top