Siirry sisältöön

Ystäväni kuuli, ettei hänen vanhemmat halua häntä

Huolestunut ystävä

Mulla on nyt kauhean paha olo mun ystävän puolesta. Sanotaanpa heti alkuun, että ystävä on ulkomaalainen eikä olla persoonassa tavattu, mutta on auttamut mut monista ongelmista pois ja mä olen auttanut sitä myös.

Mutta eilen sitten tulikin kauhea pommi, oltiin siis ihan normaalisti juteltu ja sitten tuli pieni hiljaisuus. Ystävälläni ei siis ole ikinä ollut hyvä suhde vanhempiinsa ja hänestä tuntuu siltä, että kukaan ei rakasta taikka välitä siitä. (mutta siis minä oon tuhannet kerrat sanonut välittäväni hänestä mutta se ei ole kuulemma sama asia, kun haluaa pojan välittävän itsestään koska ystäväni on homo). Mun ystävä siis oli ohimennessä kuullut, että sen äiti toivoo joskus että häntä ei olisi edes olemassakaan. Tää sattui kaikista huonoimpaan aikaan, koska ystäväni on viimeinkin alkanut toipumaat masennuksesta ja kontrolloimaan paniikkikohtauksia paremmin, mutta tämän kuullessaan, omin sanoin. ”tuntuu että sydämeen olisi työnnetty veitsi”. Se ei kuulemma olisi ollut niin paha jos sitä ei oltaisi sanottu ääneen, koska tavallaan ystäväni jo tiesi asiasta. Ja nyt vähän aikaa sitten ystävä laittoi viestiä ollessaan koulussa, että saa kohta varmaan paniikkikohtauksen kun näki ihastuksensä ja ymmärsi nähtävästi kuinka ei-rakastettu hän onkaan (ja sitten minä olen täällä vain MÄ VÄLITÄN JA RAKASTAN SUA KAVERINA JA MONET MUUTKIN SUN KAVERIT mutta nähtävästi hän haluaa vain sitä perhe/kumppanuus rakkautta).

Tarviin apua ystäväni auttamisessa, koska multa ei kauheasti löydy empatia kykyä, joten en osaa samaistua hänen tunteisiin, ja kun netin välityksellä puhutaan pelkästään, sekin on aika paha. Mitä mä sanon mun kaverille auttaakseni sitä vai vaikenenko kokonaan? Vanhemmillensa ystävä ei halua puhua ollenkaan. Ja siinä on nyt sekin, että ystäväni haluaa nyt asua yksin koko loppuelämänsä ja yksinkertaisesti kadota ja kirjoittaa koko ajan, että maailma on paha paikka ja mikään ei tule kääntymään hyväksi.

kalle

Osaan suurinpiirtein samaistua ystäväsi tilanteeseen. Itse olen potenut keskivakavaa masennusta noin parikin vuotta, ja olen Panseksuaali.
Ehdotan että tuet ystävääsi, ja pyrit kaikin tavoin mitä keksit piristämään hänen oloaan. Vaikeaahan se netin kautta on, mutta kyllä se onnistuu!

huolestunut nuori

Puhu ystäväsi vanhemmille. Sano että hän kaipaa vanhempiensa läheisyyttä , rakkautta ja tukea. Puhu kaverillesi että todella moni välittää hänestä vaikka hän luuleekin että kukaan ei välitä hänestä. Sano mitä sinusta tuntuu.

Vastaa aiheeseen: Ystäväni kuuli, ettei hänen vanhemmat halua häntä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top