Siirry sisältöön

Nuorten toiveita hyvälle elämälle

Nuortennetin toimitus aloittaa teemaprojektin, jossa tarkastellaan nuorten toiveita hyvälle elämälle. Toimitus tuottaa erilaisia sisältöjä vuoden 2023-2024 aikana niistä aiheista, joita nuoret nostavat itse esiin. Projektin taustalla on kysymys miten aikuiset ja siten koko yhteiskunta voisivat tukea nuoria paremmin?

Korona, elinkustannusten nousu, sota ja turvallisuus, mielenterveyskriisi, kiusaaminen, ilmastokriisi, huoli jaksamisesta, vastakkainasettelu mielipiteissä, vihapuhe, haitalliset someilmiöt, yksinäisyys, suorituspaineet ja  tulevaisuususko koetuksella. Kaikkea ympärillämme tapahtuvaa ei voi hallita ja monet monimutkaiset ilmiöt vaikuttavat meidän tavalliseen arkeemme.  Millaiseen tulevaisuuteen nuoret ovat kasvamassa ja mistä asioista hyvä elämä rakentuu? Hyvän elämän rakennuspalikat ovat kuitenkin usein ihan yksinkertaisia.

Hyvä elämä tarkoittaa meille kaikille eri asioita. Yhdelle hyvä elämä on oma koti, perhe ja ihmissuhteet. Toinen pohtii terveyttä, mahdollisuuksia kouluttautua ja taloutta. Kolmannelle on tärkeää ihmisoikeudet, puhdas luonto ja vaikuttamismahdollisuudet.

Vastaa nimettömästi alla olevaan kyselyyn ja olet mukana Nuorten toiveita hyvälle elämälle -projektissa.

Mitä hyvä elämä tarkoittaa sulle?

Kirjoita omin sanoin lyhyesti tai pitkästi.
Esitä toive, unelmoi hetki paremmasta maailmasta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Back to top