Siirry sisältöön

Digihyvinvointi

Tuoko mediankäyttö sinulle iloa? Esimerkiksi pelaaminen, elokuvien tai sarjojen katselu, koodaaminen, sosiaalinen media, tubettaminen tai YouTuben katselu.

Oletko joskus huolissasi omasta mediankäytöstäsi? Tuntuuko, että vietät liikaa aikaa esim. sosiaalisessa mediassa tai pelaten?

Oletko saanut uusia ystäviä netistä?

Keskeytyy yöunesi joskus mediankäytön vuoksi, esimerkiksi vastaatko tulleeseen viestiin kesken unien?

Liikutko tarpeeksi?

Pidätkö kavereihin yhteyttä sosiaalisen median kautta?

Tuntuuko, että näet kavereita tarpeeksi vapaa-ajallasi?

Kun selaat somea, tuntuuko, että sinun pitäisi olla jollain tavalla erilainen kuin mitä olet?

Oletko halunnut vähentää omaa mediankäyttöäsi, mutta et ole onnistunut?

Haittaako sinua kavereiden mediankäyttö? Esimerkiksi haluaisit olla kaverin kanssa ja hän on vaan puhelimella tai pelaa.

Pakenetko joskus mediaan? Esimerkiksi kun on tosi huono mieli, hukutat sen usein somen selailuun tai pelaamiseen.

Tartutko aina puhelimeen, kun on tylsää?

Tuleeko perheen kanssa sanomista tai riitoja omasta mediankäytöstä?

Häiritseekö puhelimen käyttö joskus kokeisiin valmistautumista tai muuten koulutöitä?

Tuntuuko, että jaksat keskittyä pidempiä aikoja, vaikka puoli tuntia, esimerkiksi lukemiseen tai johonkin muuhun keskittymistä vaativaan?

Käytätkö paljon aikaa ja energiaa johonkin itsellesi tärkeään mediaan liittyvään tekemiseen tai harrastukseen? Esimerkiksi omaan YouTube-kanavaan, koodaamiseen tai pelissä kehittymiseen.

Digihyvinvointi
Vau! Ootpa Digifit!
Saat iloa ja hyötyä medioista ja osaat hallita mediankäyttöäsi. Näitä taitoja voi kuitenkin kehittää vielä paremmaksi treenaamalla Digifit-treeniohjelmalla. Digifitissä on valmiita tehtäviä, joiden avulla voit harjoitella puhelimen käytön hallintaa ja omia digihyvinvointitaitoja. Löydät ohjelmaan suoran linkin alapuolelta.
Treenaa itsesi Digifitiksi!
Digihyvinvointitaitoja pystyy treenaamaan. Välillä mediat saattavat viedä liikaa aikaa esimerkiksi nukkumiselta tai meidän on vaikea keskittyä kavereiden kanssa läsnäoloon ja koulutehtäviin, kun tekisi mieli lukea kavereiden viestit ja selata somea. Näitä taitoja voit kuitenkin treenata Digifit-treeniohjelmalla. Digifitissä on valmiita tehtäviä, joiden avulla voit harjoitella puhelimen käytön hallintaa ja omia digihyvinvointitaitoja. Löydät ohjelmaan suoran linkin alapuolelta.
Back to top