Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on iso, tärkeä ja hieno osa elämää. Kesäkuussa vietetään pride-kuukautta. Sitä vietetään sukupuolivähemmistöjen kunniaksi ja siksi, että jokainen saa olla ylpeä omasta seksuaali-identiteetistään ja kaikille pitäisi kuulua samat oikeudet tykkäsi sitten tytöistä, pojista, molemmista tai ei kenestäkään. Kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan kiusaamista omasta seksuaalisuudestaan.

Minä en halua määritellä omaa seksuaalisuuttani mitenkään. Olen pian 19 v. enkä ole koskaan seurustellut ja itse asiassa tällä hetkellä en koe edes mitenkään tarvetta sellaiselle koska mun elämässä on paljon kaikkea muutakin mihin haluan keskittyä. Uskon, että kaikki tapahtuu aikanaan ja niin myös seurusteluasiat.

Varmasti aika monella on ollut ihastuksia peruskouluaikoina. Minullakin on ollut. Yläasteella olin monta kertaa ihastunut ja aina se ihastus meni yhtä nopeasti ohi kun alkoikin.

Haluaisin sanoa kaikille, että paras keino saada tietää tykkääkö toinen susta, on vain kysyä sitä häneltä. Ensin voi jutella muuten mukavia, kysyä vaikka puhelinnumeroa ja ehdottaa jotain kivaa yhteistä tekemistä. Sitten kun aika on sopiva, voi ottaa puheeksi omat ja toisen tunteet.

On myös tärkeä muistaa, että mihinkään ei tarvitse suostua mihin ei halua. Seurustelukumppanin kanssa kannattaa puhua avoimesti omista toiveista ja tarpeista. Ja molempien tulee kunnioittaa toista. Myös ystävyyssuhteista ja harrastuksista kannattaa pitää kiinni.

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Kommentit

  1. Olen 13vuotias en tiedä seksuaalissuuttani en tunne tällä hetkellä mihinkään sukupuoleen mitään ehkä se johtuu vain iästä

  2. Oon ite ihan hetero, mut ei mul oo muita sukupuolivähemmistöjä vastaan. Kaikki saa olla sitä mitä itse haluu

    1. ei se haittaa mäkin kerran kolmosella sanoin vanhemille et tykkään jostain tytöstä mut nyt oon hetero mutta suporttaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top