Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Koripallo

Koripallo on urheilulaji ja pääasiassa sisällä pelattava pallopeli, jossa kaksi joukkuetta pelaa toisiaan vastaan. Koripallo on kontaktilaji, mutta taklaukset eivät ole sallittuja. Tarkoituksena on yrittää saada pisteitä heittämällä pallo kentän päädyissä olevan ympyränmuotoisen renkaan läpi koriin.

Kiinnostuin lajista itse, koska se on tosi satisfying kun pallo menee koriin. Koripalloa voi harrastaa liikuntasalissa tai pihalla jos on kori. Lajin harrastaminen ei käytännössä vaadi pääomaa sillä voit pelata koripalloa vaikka pihalla kaverin kanssa, sillä koripallossa ei ole suojavarusteita. Koripallo on seitsemäksi suosituin urheilulaji koko maailmassa.

Laji kehittää käden motoriikkaa ja koko kehon hallintaa. Koripallo on myös tosi hyvää luuliikuntaa (luiden vahvistaminen ja perusliikuntataitojen kehittäminen eli muunmuassa nopeita suunnanmuutoksia ja hyppyjä.) Koripallon terveysriskit ovat fyysisiä esimerkiksi nilkan nyrjähdys,polven taittuminen tai käden revähdys. Fyysiset vammat saattavat myös vaikuttaa pelaajaan psyykkisesti.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top