Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Teini-iässä nuoret saattavat olla epävarmoja itsestään. Toiset vähemmän, toiset taas enemmän.

Sosiaalinen media ei ainakaan auta tähän. Selaat instagramia ja vastaan tulee jonkun mallin kuvia, jota on muokattu todella paljon. Ei sitä siinä kuitenkaan välttämättä ajattele, että se kuva olisi muokattu. Eikä jotkut välttämättä edes tiedä niiden olevan muokattuja.

Olen 15-vuotias tyttö. Ja viime vuonna kärsin monista ongelmista. Yksi niistä oli ulkonäköpaineet. Olen pyöreähkö ja minua on kiusattu siitä iät ja ajat. En vain ennen ollut ottanut sitä itseeni. Paitsi viime vuonna ne sanat osu ja uppos.

Katsoin itseäni usein peilistä ja mietin mitä tehdä. Aloin yhä enemmän ja enemmän vihaamaan ulkonäköäni, joten päätin tehdä asialle jotain. Älkää tehkö samaa virhettä kuin minä… Lopetin syömisen lähes kokonaan ja aloin liikkumaan todella paljon. Jaksoin sitä ehkä muutaman päivän kunnes tuli seinä vastaan.

En meinannut jaksaa nousta aamulla edes sängystä. Kokoajan oksetti, huimasi ja olin todella todella kalpea.

Syy miksi aloin vihaamaan itseäni ja laihduttamaan oli luultavasti suurimmaksi osaksi pelko. Pelkäsin ettei muut hyväksyisi minua tälläisenä tai että en ikinä löytäisi rakkautta, sillä kuka vaivautuisi tutustumaan minuun kun näytän tältä?

Minulle hoettiin ”Ei kukaan tuu ikinä haluamaan sua ku oot tollane” Ja lopulta aloin uskomaan siihen…

Mun tila alko menee aika huonoks jo muutaman viikon sisään. Perheeni tai kaverini eivät sanoneet mitään. He eivät varmaan edes huomanneet sitä, sillä osasin salata sen.
Yksi ihminen kuitenkin näki lävitseni. Hän oli jo silloin paras kaverini (ja olin ihastunut häneen) Nykyään hän on poikaystäväni.

Hän huomasi, ettei kaikki ole hyvin ja hänelle pystyin puhumaan kaikesta, joten kerroin ja selitin tilanteen. Hän alkoi huolehtimaan, että syön tarpeeksi. Hän myös kertoi useasti, että olen kaunis ja ei haluaisi muuttaa minusta yhtäkään asiaa.

Hetken päästä aloin uskomaan häntä, sillä vain hänen mielipiteellään on merkitystä minulle.

Myöhemmin kun aloimme seurustelemaan huomasin, että pelkoni olivatkin turhia. Löysin jonkun joka rakastaa minua aidosti, tälläisenä kuin olen.
Se pisti ajattelemaan asioita ja tajusin joitain tärkeitä asioita.

Sun ei kuulu välittää muiden mielipiteistä. Sä oot just hyvä sellaisena kuin oot!
Jokainen on kaunis omalla tavallaan. Sisäisesti ja ulkoisesti.

Älkää koskaan ajatelko, että oottekohan tarpeeksi hyviä.

Ja jos joku sanoo että te ette ole, niin älkää kuunnelko. Se on heidän menetys. Mä uskon ja tiedän, että jokainen teistä on todella upea ja arvokas. Joten kävelkää itsevarmasti ja loistakaa hymy kasvoilla. ”Smile is the prettiest thing you can wear”- eli hymy on nätein asia mitä voit pitää ylläsi.

-Rintzi

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top