Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Toisen asteen ammatillisiin opintoihin siirtyminen

Toiselle asteelle siirtyminen jännittää varmasti monia. Jännitys on kuitenkin yleensä turhaa, koska todellisuudessa asiat eivät hirveästi muutu. Monet kuvittelevat, että toisella asteella olisi paljon vaikeampaa kuin peruskoulussa.

Itse voin sanoa näin ammattikoululaisena sanoa, että ammattikoulu on ollut minulle helpompaa kuin peruskoulu. Täällä ei ole ollut läheskään niin paljon kokeita tai läksyjä kuin peruskoulussa. Myös asiat, joita täällä opiskellaan ovat olleet paljon kiinnostavampia.

Täältä on saanut helpommin kavereita olemalla edes vähän sosiaalinen. Monet ovat varmasti tulleet tuntemattomaan eikä kaikilla ole kavereita samassa koulussa. Täällä ei tuomita ketään minkään perusteella, joten kannattaa mennä rohkeasti tutustumaan ihmisiin. Kaikki hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet.

Vaikka yläkoulussa oli vapaampaa kuin alakoulussa, on täällä silti ollut vielä vapaampaa. Olet itse vastuussa omasta koulunkäynnistäsi. Kukaan ei ole määrännyt sinua kouluun, vaan olet itse halunnut. Se kannattaa muistaa. Jos haluat valmistua ja vieläpä tavoiteajassa kannattaa välttää poissaoloja. Jos poissaoloja on paljon et pääse työharjoitteluun etkä valmistu tavoiteajassa.

Toivon, että tästä oli apua ammatillisiin opintoihin siirtyville. Älä jännitä turhaan, hyvin se menee. Tsemppiä opintoihin!

-Anna

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top